Karel Krejza (zakladatel LAPP v ČR a na Sovensku, Produktový manažer senior)

„Tak jako pan Oskar Lapp se svojí ženou Ursulou Idou zahájili před 60 lety v garáži ve Stuttgartu úspěšné celosvětové tažení LAPP, tak byla před 27 lety podobně u mne v bytě na sídlišti ve Zlíně zahájena cesta LAPP v České a Slovenské republice. Velmi rád vzpomínám na všechna ta léta, zvláště pak na první roky v dobách „raného kapitalismu“ u nás. Nové vysoce kvalitní produkty, nový systém práce, úžasné vztahy se zahraničními kolegy a zejména se zákazníky - to vše mě motivovalo k tomu, abychom i u nás dosáhli podobných úspěchů jako kolegové v Německu a v dalších zemích. Jsem přesvědčen, že se nám to spolu s dalšími kolegy podařilo a že se společnost LAPP v České a Slovenské republice může dívat do budoucnosti s optimismem. Pro mne osobně je pak kromě toho, že jsem se naučil spoustu nových užitečných dovedností, největší odměnou to, když si na mne vzpomene a nechá mne pozdravovat zákazník, kterého jsem navštívil naposledy třeba i před 20 lety, a ne jeden."

Karel Krejza (zakladatel LAPP v ČR a na Sovensku, Produktový manažer senior)


Markéta Blažková (Vedoucí zákaznického centra)

„Ihned po vysoké škole jsem nastoupila jako devátý zaměstnanec LAPPu do Holešova. První den po nástupu se všechno začalo točit a ještě se to nezastavilo. Malou kancelář jsme nahradili větší, z 9 lidí nás bylo 20, z malé budovy jsme se přestěhovali do větší, z jedné větší se staly dvě. A ani jsme se nenadáli a je nás skoro 300.  Jsem moc ráda, že u toho můžu být a doufám, že se ten kolotoč bude točit dál.
I po těch letech vnímám LAPP jako výjimečnou společnost, kde stojí za to pracovat, rozvíjet se a také se bavit. Třeba s kolegy na volejbale na LAPP turnaji nebo na tréninku."

Markéta Blažková (Vedoucí zákaznického centra)


Aleš Vaicenbacher (GV-E Executive Vice President)

„Jak může jeden vydržet xx let v jedné firmě? Slýchával jsem často dotaz (poznámka autora - v roce 2020 xx = 21). No, ono to nikdy nebylo o vydržení, ale vlastně o pocitu: cože, to už to je tolik?!
A o tom vlastně celý LAPP je, byl a doufám, že i bude. V LAPPu se totiž pořád něco děje. Když člověk něco chce, dostane příležitost a může – dokázat, dosáhnout i chybovat. Přítomnost majitelů, rodiny Lapp, zastoupené nyní již třetí generací, je zde cítit na každém kroku. Ve firmě se podařilo vybudovat takovou atmosféru sounáležitosti, nadšení a pospolitosti, že bez přehánění mohu říct, že tvoříme opravdu celosvětově takovou rodinu. To z nás myslím cítí i naši zákazníci.  Odhlédnu-li od pověstné kvality našich výrobků, tak to, jak se s námi naši zákazníci cítí, je dle mého i jedním z hlavních důvodů, proč jich máme po světě tolik. A řada z nich už patří do rodiny také.
No a já jsem rád, že jsem měl možnost se na tomto příběhu úspěchu po většinu mého profesního života podílet. WELL DONE LAPP, thank you for giving me a chance!"

Aleš Vaicenbacher (GV-E Executive Vice President)


Josef Kadlčík (Obchodní ředitel projekty a ICT manažer)

„Odliš se anebo zemři, tak bych charakterizoval své působení v LAPP. Již při prvním setkání s ÖLFLEXem a s lidmi kolem, jsem intenzivně uvažoval, proč je to ÖLFLEX, co znamená SKINTOP a právě tato jména dala jasnou odlišnost od zaběhnutého trhu. Proč Karel Krejza počítá každou položku individuálně, proč vyžaduje ve zprávách od obchodníků detaily aplikací. To bylo něco, co přinášelo jedinečnost a ta se naplno vryla do mé profesní činnosti. Originální stánky na veletrhu, netradiční propagace, pouštění se do nových aplikací. Byl jsem jedním z autorů vytvoření prvního konfekcionovaného řetězu pro Škodu Machine Tool. To byly věci, které dávaly smysl v pokračování vize Oskara Lappa, jak lidem zjednodušit práci. Firemní sportovní turnaje, které mají jedinečnou atmosféru a utužují vztahy lidí z Lappu napříč světem. To jsou detaily nejen promyšlené marketingové strategie, ale i spontánní reakce lidí, kteří v LAPPu žijí. A to je to, co mě naplňuje a baví již téměř dvacet let."

Josef Kadlčík (Obchodní ředitel projekty a ICT manažer)