V červenci rozšířila společnost LAPP své portfolio výrobků o mosaznou kabelovou vývodku se spirálou proti ohybu a optimální ochranou proti elektromagnetickému rušení a také kabelovou vývodku se závitem M32 s rozšířeným rozsahem sevření.

S novou mosaznou kabelovou vývodkou SKINTOP® BS-SC-M METALL s ochrannou spirálou proti ohybu z nerezové oceli bude obtížné přetáhnout příslovečný luk. Speciální konstrukce spirály z nerezové oceli je vyvinuta pro použití na pohyblivých částech strojů a chrání připojený pohyblivý kabel před nadměrným ohýbáním nebo dokonce zalomením. Kabelová vývodka zároveň odolává vysokému mechanickému zatížení a umožňuje vysoký počet ohybových cyklů. Poskytuje tak dodatečnou ochranu proti přetržení vodičů a zaručuje jejich funkčnost. Zvláštností této nově vyvinuté kabelové vývodky je integrovaná vysoce vodivá a pružná kontaktní pružina, která se dotýká měděného stínícího opletení na velké ploše, a tím uzemňuje kabel prostřednictvím vývodky na pouzdře. Díky tomu je vývodka SKINTOP® BS-SC-M METAL vhodná pro kabely s měděným stíněním v souladu s EMC a nabízí optimální ochranu proti elektromagnetickým rušivým proudům ­- všude tam, kde je třeba vytvořit nízkooohmový přechod ze stínění kabelu do pouzdra.

Další výhody: Kabelová vývodka nabízí velký, variabilní rozsah sevření pro různé vnější průměry kabelů a také variantu s redukovanou těsnicí vložkou pro utěsnění kabelů s menšími průměry. Kabelová vývodka byla speciálně vyvinuta pro použití na pohyblivých částech strojů a díky krytí IP 68 (10 barů) a IP 69 je vhodná i pro venkovní použití.

Další rozšíření portfolia SKINTOP®
Světová jednička na trhu integrovaných řešení v oblasti kabelové a spojovací techniky rozšiřuje také své portfolio kabelové vývodky SKINTOP® MS-M se závitem M32, která je nyní k dispozici také s rozšířeným rozsahem sevření pro silnější kabely (19 ­- 28 mm, rozsah sevření M40).

Uživatelé, kteří chtějí zůstat věrni připojovacímu závitu M32, a přesto chtějí kabelovou vývodkou vést kabely s větším průměrem tak nyní mohou učinit díky rozšířenému rozsahu sevření kabelové vývodky M32 (19 ­- 28 mm). U názvů výrobků s příponou "PLUS" odpovídá rozsah sevření nejbližší vyšší velikosti závitu (zde: velikost M40). Rozšířený rozsah sevření umožňuje vkládat kabely o větších průměrech do kabelových vývodek se stejným připojovacím závitem.

Odolné kabelové vývodky celé řady SKINTOP®
Díky krytí IP 68 (10 barů) a IP 69 dosahuje řada SKINTOP® MS-M nejlepšího možného utěsnění kabelu a pouzdra. Pružné lamely zajišťují optimální odlehčení tahu. Inovativní dvojitý lamelový koš ve velikostech M 75 x 1,5 až M 110 x 2 zjednodušuje montáž a zabraňuje pákového efektu u těžkých kabelů. Kabelové vývodky řady SKINTOP® MS-M odolávají vysokému chemickému a mechanickému namáhání, takže jsou vhodné pro náročné prostředí a venkovní použití.

"Kabelové vývodky řady SKINTOP® MS-M pro utěsnění a odlehčení tahu kabelů při vkládání do pouzdra zaujmou svými univerzálními vlastnostmi pro širokou škálu aplikací," říká Benjamin Rentschler, produktový manažer pro kabely a systémové produkty společnosti LAPP. "Kromě toho je k dispozici rozsáhlá nabídka příslušenství".

K dispozici jsou do budoucna orientované varianty v bezolovnatém provedení
Všechny modely řady SKINTOP® MS-M jsou k dispozici také v bezolovnaté variantě s označením LF v čísle výrobku, jinak mají stejné vlastnosti. Před necelými dvěma lety představila společnost LAPP první bezolovnaté mosazné kabelové vývodky SKINTOP® na světě a nabídla tak svým zákazníkům udržitelné a perspektivní produktové alternativy, které již nyní splňují budoucí požadavky REACH/RoHS.