V době Průmyslu 4.0, Smart Factory a síťových komunikačních systémů neustále roste potřeba dat a rostou i požadavky na jejich přenos. Všechny průmyslové sítě musí být schopny zvládat velké objemy dat i v náročných podmínkách a zároveň musí také odolávat vnějším vlivům. Přitom jsou v automatizaci na vzestupu také decentralizované instalační technologie. Společnost LAPP, světový lídr na trhu integrovaných řešení v oblasti kabelové a spojovací techniky, rozšiřuje své portfolio switchů a představuje dva nové průmyslové ethernetové switche s krytím IP67, které podporují tuto decentralizaci komponent a používají se přímo u aplikace. Tyto switche umožňují síťové propojení mimo rozváděč přímo v provozu, čímž šetří čas potřebný k instalaci a dlouhé kabelové trasy.

Konzistentní síť ethernet v průmyslovém prostředí
Nové switche s širokou škálou funkcí pro správu dokáží připojit až 8 účastníků sítě přes kódované konektory M12D a byly speciálně vyvinuty pro použití v náročných průmyslových podmínkách mimo rozváděče. Díky krytí IP67 je lze instalovat přímo na stroj nebo do něj.

ETHERLINE® ACCESS PN IP67 s 8 porty (10/100Base-T(X)) pro konektory M12 s kódováním D je vhodný zejména pro použití v sítích PROFINET v automatizační technice ("Conformance Class B"). K decentralizovanému použití v terénu jej lze používat v rozšířeném teplotním rozsahu od -40 °C do +75 °C. Řízený switch upřednostňuje síť PROFINET s daty v reálném čase a umožňuje jednoduchou konfiguraci a diagnostiku prostřednictvím PROFINET nebo webového rozhraní. Tato varianta navíc podporuje MRP (klient), LLDP, DCP a SNMP, umožňuje diagnostické alarmy a podrobné síťové statistiky.

Neřízený průmyslový ethernetový switch ETHERLINE® ACCESS U IP67 s 8 porty (10/100Base-T(X)) pro konektory M12 s kódováním D je mimořádně rychle a s minimálními nároky na instalaci připraven k použití a zároveň je vysoce výkonný díky velkorysé 16K MAC tabulce adres a rozsáhlé vyrovnávací paměti paketů o velikosti 256 kB. Je vhodný pro použití v sítích automatizační techniky na bázi ethernetu i pro použití v sítích PROFINET ("Conformance Class A") a lze jej používat v rozšířeném teplotním rozsahu od -40 °C do +75 °C.

Jürgen Greger, produktový manažer pro průmyslovou komunikaci ve společnosti LAPP: "Společnost LAPP postupně rozšiřuje své portfolio switchů a nyní dokáže uspokojit i decentralizované aplikace. S těmito dvěma novými variantami switchů jsme komplexnější a můžeme nyní našim zákazníkům nabídnout optimální řešení pro připojení v sítích PROFINET a ethernet bez rozvaděče."