Systém šetří čas nejen jaderné elektrárně, ale usnadňuje práci i lidem, kteří by za jiných okolností museli pracovat ve vysoce nebezpečném radioaktivním prostředí.

Nový prototyp vozíku ADX-TNR pro čistění dna tlakové nádoby reaktoru vyvinula společnost v roce 2016. Je to vůbec první dálkově ovládaný certifikovaný systém, který dokáže efektivně a spolehlivě pracovat i v nejnebezpečnějším výbušném prostředí, jako je jaderný reaktor. Systém čistění funguje na podobném principu jako vysavač. Vozík se umístí na dno prázdné tlakové nádoby reaktoru a postupně odsává veškeré nečistoty. Toto řešení je efektivnější než předchozí čistění a zkracuje tak výrazněji odstávku jaderné elektrárny.

Kvůli specifickému prostředí je potřeba využít robustní a spolehlivé kabely, které spolehlivě fungují i v náročných podmínkách. Jako ovládací kabel pro vozík byl použitý  ÖLFLEX® CLASSIC v PUR provedení. Kabely ÖLFLEX® CLASSIC se snadno dekontaminují a jsou díky svým vlastnostem ideálním parťákem pro použití ve specifických podmínkách, jako je dno jaderného reaktoru. Plášť z PUR je navíc odolný proti olejům a mechanické námaze.

Společnost ADROC Tech, s.r.o. navrhla také systém filtrace pro chladiva v jaderné elektrárně. Tento systém je umístěn v bazénu výměny paliva a v době odstávky tento systém několik dní filtruje chladivo. Toto zařízení výrazně zvyšuje čistotu chladiva a na druhé straně snižuje jeho aktivitu a tím i dávkový příkon pro obslužný personál jaderné elektrárny. Pro vynikající vlastnosti a vysokou odolnost kabelů ÖLFLEX® CLASSIC PUR provedení byl tento typ kabeláže jasnou volbou!