Dominantou by se měla stát budova Nového divadla, kterou navrhla portugalská architektonická kancelář Contemporânea Lda. Stavbu v hodnotě 818,5 miliónu korun realizovala společnost ­Hochtief CZ. Kromě atypického designu bude stavba specifická také sofistikovanou jevištní technikou, kterou zastřešila společnost Bosch Rexroth ve spolupráci se svou centrálou ve Stuttgartu. Kabeláž jevištní techniky dodala svému obchodnímu partnerovi společnost LAPP KABEL. Použila k tomu široké spektrum produktů ze svého portfolia, například připojovací a ovládací kabely ÖLFLEX®, datové kabely UNI­TRONIC®, kabely a komponenty pro síťovou techniku budov ETHERLINE®, kabely do energetických řetězů ÖLFLEX® CHAIN, vysoce mechanicky odolné kabely pro servomotory ÖLFLEX® SERVO a mnohé další. Z netradičního požadavku pro pojezdy bodových tahů reflektorů vzniklo inovativní řešení produktových manažerů  LAPP KABEL s využitím systému kabelových vozíků. Tým navrhl systémové řešení pojezdů kulatých a plochých kabelů, které se v praxi projevilo jako velmi efektivní. ,,Ve spolupráci s kolegy z Bosch Rexroth jsme na projektu intenzivně pracovali více než půl roku. Díky správnému a aktivnímu přístupu jsme se stali spolehlivým partnerem, který zabezpečil všechny požadavky odběratele jak dodacími lhůtami, tak i nízkými logistickými náklady,“ dodal Marek Hrubý, projektový manager LAPP KABEL.

Pro LAPP KABEL, který poskytuje kompletní řešení v oblasti průmyslových kabelů a kabelového příslušenství, včetně individuální výroby kabelové konfekce, byla práce pro kulturní organizaci zajímavým projektem. Pravidelně od roku 1993 spolupracuje zejména s průmyslovými obory, například s výrobci obráběcích strojů, manipulační techniky, elektrických rozvaděčů či automobilovým průmyslem. Z malé firmy čítající jednoho muže se v průběhu dvaceti let stala silná společnost s 200 zaměstnanci, která v posledních letech obhajuje pozici nejstabilnějších firem v republice.

Otrokovická společnost spadá pod celosvětově působící skupinu Lapp s centrálou v německém Stuttgartu, kterou tvoří 18 výrobních společností, 40 distribučních společností a spolupracuje přibližně se 100 zahraničními zastoupeními. I mateřská společnost ráda přijímá výzvy na netradičních projektech. Například silové konektory EPIC® Powerlock umožnily mobilní distribuci elektřiny do elektrických motorů, transformátorů či generátorů a dodávku energie do VIP zón při světovém poháru v biatlonu E.ON IBU. Připojovací a ovládací kabely skupiny Lapp se uplatnily také u mrakodrapů Domain Tower (381 metrů) a Trust Tower (278 metrů) v Abú Dhabí, kde byly použity pro motory v jeřábu.

LAPP KABEL s. r. o.
Bartošova 315, 765 02 Otrokovice
tel.: 573 501 011, fax: 573 394 650
e-mail: info@lappgroup.cz, www.lappgroup.cz