Dříve bylo běžné zalévání elektroinstalačních krabic epoxidovou pryskyřicí, ale ta neumožňuje opakovanou demontáž nebo výměnu nefunkčních částí. Dnes je řešení dostupné pro každého v podobě jednosložkového izolačního gelu. Firma Den Braven takový dodává pod značkou DISTYK s názvem Electro gel. Mezi jeho přednosti patří vytvoření rozebíratelného a voděodolného spoje jak v horizontálních, tak i vertikálních aplikacích.

Electro gel DISTYK v kartuši je připraven k okamžitému použití v rozmezí aplikačních teplot -40 °C / +110 °C. Časem neztvrdne ani nevyschne, zachovává si počáteční vlastnosti jako je vysoká pružnost a přilnavost v podobě "lepkavosti". Vytváří tzv. "netuhnoucí těsnicí gumu" s nepřetržitou pracovní teplotou: -60 °C / +200 °C a dielektrickou pevností> 23 kV/mm. Ve správném pouzdře krabice dosahuje stupně ochrany IP68.

Electro gel DISTYK je transparentní hmota, kterou lze kdykoliv jednoduše vytlačit běžnou aplikační pistolí. Vždy se postupně nanáší od spodní části krabičky směrem k hornímu okraji tak, aby nevznikaly vzduchové bubliny. Nesmíme také zapomenout na to, aby byl podklad vždy při aplikaci suchý, čistý a bez mastnoty.

Takto ošetřené elektroinstalace jsou zárukou, že i při provozu, kdy zařízení atakuje vlhkost, voda nebo prach, budou stále plně funkční a sloužit svému účelu.

ELECTRO GEL DISTYK v kartuši (vlevo) a Elektro-kontakt sprej Den Braven značky TECTANE


Pro preventivní údržbu a pravidelnou péči elektrických zařízení jako je ochrana elektrických kontaktů alternátorů, rozdělovačů, zásuvek připojených vozíků apod., je nezbytné mít ve své dílně Elektro - kontakt sprej Den Braven značky TECTANE. Jedná se o nepostradatelného pomocníka, který chrání před oxidací, vlhkostí, obnovuje zoxidované kontakty. Není agresivní k umělým hmotám / plastům, kovu a pryžových částí.

Elektro - kontakt sprej, vytváří tenkou ochrannou vrstvu na kovových částech, vytěsňuje vodu a tím zabraňuje tvorbě rzi a vytváří dlouhodobou ochranu ošetřených povrchů a snižuje riziko zkratů. Výborně čistí, promazává a chrání před vlhkem citlivé přístroje, elektrické motory, generátory, elektrické desky, relé, spínače, konektory, svíčky. Neobsahuje silikon.