Skupina Deceuninck Group má hrát v této oblasti rozhodující roli. Částečně toho chce dosáhnout novým, inovativním způsobem využívání známých výrobků a z části nabídkou nového a velice výkonného materálu pro použití v architektuře. S materiálem Twinson®, Deceuninck se Vám otevírají dveře do budoucnosti.

Twinson®
Po důležitém období výzkumu a vývoje Deceuninck vytvořil nový a vysoce účinný materiál. Twinson je zdokonalená kombinace přírodního materiálu (dřevo) sloučeného s umělým polymerem, PVC. Díky specifické technologii je Twinson jedinečným materiálem. Twinson kombinuje to nejlepší z obou materiálů a nabízí vám jedinečné výhody.

Díky přírodnímu vzhledu je Twinson skutečnou krásou. Nabízí hřejivost přírodního materiálu kombinovanou s mimořádně jemným, na dotek příjemným, povrchem. K dispozici je 8 barev, od lékořicově černé až po olivově zelenou a mandlově béžovou, možnosti architektonického použití jsou neomezené. Twinson nabízí splynutí s každým prostředím a harmonicky ladí i s ostatními materiály.
Twinson vám umožňuje uskutečňovat ty nejodvážnější projekty v oblasti architektury. Smělé aplikace, které byly dříve pouze divokými sny, se stávají reálnými. Pro Deceuninck je Twinson důležitým krokem vpřed při rozšiřování nabídky materiálů. Twinson vás posune ne o jeden, ale 2 kroky vpřed.

Použití
Twinson se dá použít pro vnitřní i vnější aplikace. Pro jednoduché renovace, ale i pro nové významné projekty. Twinson se snadno montuje a dá se formovat do nejrůznějších geometrických tvarů. Jedinečný materiál Twinson od společnosti Deceuninck má mnohostranné použití. Pokrytí venkovních ploch typu
o-terrace tvoří oboustranná podlahová deska se dvěma různými úpravami povrchu. Koncept venkovního obkladu typu o-face vám nabízí několik řešení: jeden svislý a několik vodorovných geometrických tvarů. Oba systémy se snadno montují a udržují.

Podrobné technické údaje o materiálu Twinson
Twinson je typický svým extrémně nízkým lineárním rozpínáním (0,021mm/m.°C, podle ISO 11359-2) a omezeným ohybem (E-modul: 5000-7000N/mm² podle EN310), nízkou nasákavostí vody (0,2-0,6 % po 24 hodinách podle EN317) a patří do nejlepší třídy životnosti (třída 1 podle EN350). Twinson je 100% recyklovatelný a je též vhodnou materiálovou alternativou z hlediska ochrany životního prostředí. Twinson obsahuje dřevo borovice, která rychle roste v neustále obnovovaných lesích. Takovým způsobem Twinson přispívá k trvale udržitelnému lesnímu hospodářství.