Položili jste si ale někdy otázku, zda to nejde udělat lépe, rychleji a kvalitněji? Kam se mohou stavební materiály a postupy v dalších deseti letech posunout?

Materiálem budoucnosti jsou tzv. MS polymery. Hybridní tmely a lepidla, které jsou široké veřejnosti známy v podobě vysokopevnostního lepidla MAMUT GLUE High Tack. MS polymery je možné různě modifikovat a vyvíjet pro rozdílné aplikace a výsledné vlastnosti. Jednou takovou vývojovou větví je elastické lepidlo na hydroizolace v jednom.

DUO FLEX L8600 Elastické lepidlo a hydroizolace se dodává v kbelících 5 kg, barva hmoty je béžová.


Výhody a přednosti moderních materiálů na bázi MS polymerů:

- Okamžitě připraven k použití, bez nutnosti míchání a další přípravy.
- Produkt typu dva v jednom, hydroizolace a lepidlo na obklady a dlažbu.
- Na nesavé podklady aplikace bez primeru. Při rekonstrukcích lepí přímo na původní keramickou dlažbu (nutnost pouze odmastit a očistit)
- Na kvalitní a nové savé podklady není také nutná penetrace. Ideální stav při novostavbách.
- Také na kritické a pružné poklady včetně dřeva, OSB nebo dřevotřísky. Rozumí si i s anhydritovými podklady.
- Aplikace na podlahy a stěny (svislé aplikace), dostatečně tixotropní, nestéká.
- Bezpásková hydroizolace, pružně překonává praskliny a dilatační spáry nebo mezery.
- Šetří čas k aplikaci a snižuje potřebu počtu vrstev ve srovnání s hydroizolacemi.
- Po vytvrzení extrémně vysoká pevnost, ideální pro velkoformátové dlažby.
- Vyplňuje nerovnosti podkladů, nezpůsobuje korozi kovů, tlumí kročejový hluk.
- Univerzální použití, interiér i exteriér, odolává vodě a mrazu, stále flexibilní i za hlubokých mrazů

Postup hydroizolace a lepení dlažby novou metodou.
Postup hydroizolace a lepení dlažby novou metodou.


A jak vypadá postup hydroizolace a lepení dlažby novou metodou?

- Penetrace není potřeba, pokud máme kvalitní nový savý podklad nebo v případě rekonstrukcí přímo na keramickou dlažbu, stačí odmastit a očistit původní nečistoty.
- Hydroizolační vrstva se nanáší pouze jednou v předepsané tloušťce, hmota se nemíchá, pouze přímo aplikuje. Do koutů a rohů, případně dilatačních spár se nevkládají žádné pásy.
- Po vyschnutí lepíme nejprve keramické obklady, následně dlažbu. Hmota se nanáší pouze jednostranně, čímž se snižuje spotřeba oproti cementovým lepidlům.
- Po zaschnutí zaspárujeme, kouty pak pružným tmelem.

Příkladová studie porovnání časové úspory za použití nových progresivních materiálů vůči konvenčnímu systému hydroizolace a lepení keramických obkladů jasně ukazuje, že časová úspora činí tři dny díky úspoře času na penetraci, vkládání pásů do rohů, druhé pojistné hydroizolační vrstvě a kratší technologické přestávce mezi pokládkou dlažby a spárováním obkladů a dlažby.


Příkladová studie porovnání časové úspory za použití nových progresivních materiálů vůči konvenčnímu systému hydroizolace a lepení keramických obkladů jasně ukazuje, že časová úspora činí tři dny díky úspoře času na penetraci, vkládání pásů do rohů, druhé pojistné hydroizolační vrstvě a kratší technologické přestávce mezi pokládkou dlažby a spárováním obkladů a dlažby. Navíc kromě času moderní materiály na bázi MS polymerů snižují pracnost a svými kvalitativními vlastnostmi posouvají celý systém o několik tříd výše.


Konkrétním představitelem popsané nové generace je DUO FLEX L8600 Elastické lepidlo a hydroizolace. Dodává se v kbelících 5 kg, barva hmoty je béžová. S tímto produktem nemusíte dlouze přemýšlet, na jaký podklad položit vaši novou dlažbu a obklady. Použijte přímo na beton, anhydrit, dřevo, plech, epoxy nátěr nebo původní dlažbu. Neřešíte vkládání pružných pásů do rohů hydroizolace a další výše vyjmenované kroky u konvenčních hydroizolací nebo lepidel. Navíc získáte absolutně pružné a extrémně pevné lepidlo / hydroizolaci s kročejovým útlumem.


Neváhejte a pošlete nám poptávku nebo se zeptejte technika Den Braven ohledně použití a vlastností produktu DUO FLEX.