Rádi se s vámi podělíme o několik letošních instalací.

1. Systém stropního chlazení FV KLIMA je řešením zejména tam, kde by byla běžná klimatizace příčinou průvanu a nepříjemného pocitu. Proto je vhodná nejen do administrativních budov, ale i do rodinných domů. Důkazem je realizace v rodinném domě u Olomouce (obr. 1).

STROPNÍ CHLAZENÍ JAKO IDEÁLNÍ CESTA K PŘÍJEMNÉMU KLIMATU

Náš investor hledal do svého domu řešení, které by mu zejména za horkých letních měsíců přineslo příjemné vnitřní klima. Nebyl však příznivcem klasické klimatizace, a to zejména kvůli průvanu a designu interiéru. Obával se také možných zdravotních obtíží, které přináší foukání vzduchu. Klimatizaci navíc nechtěl udržovat a nechat servisovat.

2. Majitelé firmy, která se specializuje na topenářské práce a instalaci ostatních TZB zařízení se rozhodli při rekonstrukci svých kancelářských prostor pro použití celoplošného způsobu chlazení místností (obr. 2 a 3).

Majitelé firmy, která se specializuje na topenářské práce a instalaci ostatních TZB zařízení se rozhodli při rekonstrukci svých kancelářských prostor pro použití celoplošného způsobu chlazení místností.
Majitelé firmy, která se specializuje na topenářské práce a instalaci ostatních TZB zařízení se rozhodli při rekonstrukci svých kancelářských prostor pro použití celoplošného způsobu chlazení místností.


FV KLIMA COOLFLEX – VHODNÉ ŘEŠENÍ PRO KANCELÁŘSKÉ PROSTORY

Po instalaci tohoto způsobu chlazení se majitelé firmy těší, že mohou s klidným svědomím rozšířit nabídku svých služeb také o instalaci chladicích a otopných systémů CoolFLEX. Svým zákazníkům mohou přímo ve svém sídle ukázat, jak celý systém funguje. Vzhledem k tomu, že jednou z jejich hlavních činností je instalace tepelných čerpadel, dokážou tak svým zákazníkům nabídnout ucelené řešení jak pro zimní, tak i letní sezónu s použitím jednoho zdroje tepla/chladu.

3. Stejně jako kontrast přírody a centra města je pro polyfunkční objekt Wellpark charakteristické prolínání moderních architektonických prvků a použití přírodních materiálů. Ocelová konstrukce se staroměstskou cihlou, dřevo a zeleň s betonem (obr. 4).

Stropní chlazení v projektu WELL PARK v centru Žiliny


STROPNÍ CHLAZENÍ V PROJEKTU WELL PARK V CENTRU ŽILINY

Systém FV KLIMA je vhodný nejen do rodinných domů a administrativních budov, ale i do bytových jednotek. Investor si přál pokračovat v nastoleném trendu a uvnitř své nemovitosti zachovat výrazné stavební prvky v kombinaci s moderním systémem vytápění/chlazení. Proto padla volba na náš inovativní systém stropního chlazení/vytápění FV KLIMA, který splňuje náročné požadavky investora a zároveň přináší významnou energetickou úsporu, čímž je zároveň šetrný k životnímu prostředí. Uživatel si tak může vychutnat komfortní obytné prostředí i během horkých letních dnů.
Ve spolupráci s partnerskou montážní firmou byly použity chladicí registry CoolGRID, které byly vyprojektovány na míru dle projektové dokumentace a uloženy v omítce stropu. Cílem bylo vytvoření neviditelného, tichého systému, který zachová výrazné architektonické prvky nemovitosti, bude bez údržby a zároveň poskytne svému uživateli tepelný komfort, což provedená instalace jednoznačně splňuje. Více informací najdete na níže uvedených kontaktech.

Ing. David Behner
FV – Plast, a.s.