S jednoduchým a přitom velmi efektivním a komplexním řešením přichází firma Kelcom International spol. s r. o., která na český trh dodává  bezdrátové zabezpečovací zařízení Alexor. Tento systém kanadského výrobce je určený pro domy, byty či malé komerční objekty a jeho součástí  je mimo jiné i  bezdrátový ovladač, který lze zároveň použít jako tísňové tlačítko. V případě ohrožení si tak snadno můžete přivolat pomoc.

Někteří z nás si pod pojmem zabezpečení majetku stále představí nanejvýš bytelné dveře opatřené bezpečnostními zámky. Současný trh přitom nabízí mnohem dokonalejší prostředky ochrany osob a majetku. Bezdrátový elektronický zabezpečovací systém Alexor renomovaného kanadského výrobce, společnosti DSC, poskytuje kompletní zabezpečení prostřednictvím celé řady systémových zařízení, jakými jsou detektory, ovladače, sirény či komunikátory.

Kompletní zabezpečení, snadné ovládání i údržba

Hlavními přednostmi systému Alexor jsou maximální spolehlivost, velmi rychlá a technicky nenáročná instalace bez velkých zásahů do interiéru, snadné  ovládání a dlouhá výdrž použitých baterií. Mozkem celého systému je ústředna umístěná na bezpečném místě (mimo hlavní vchod do domu). Ovládá se prostřednictvím jedné či více klávesnic, které mohou být rozmístěny libovolně v místnostech, nebo pomocí jedinečného bezdrátového ovladače s LCD displejem. Ten nejen že umožňuje snadné dálkové ovládání ústředny, ale současně podává uživateli informace  o stavu celého systému. Tlačítka ovladače jsou programovatelná a je možné zvolit jejich funkci pro případ nouze, kdy lze stiskem jednoho tlačítka přivolat pomoc odkudkoli z domu či jeho blízkého okolí. Funkce tísňového tlačítka je pak zvláště přínosná pro seniory, kteří jej využijí v případě ohrožení či náhlé zdravotní indispozice.

K systému Alexor je dodávána celá řada příslušenství. Od tradičních detektorů pohybu, kterým neunikne žádný zloděj, přes detektory tříštění skla, které rozpoznají poškození skelních výplní, až po detektory zaplavení či kouře, které chrání nejen majetek, ale i život. Výběr příslušenství a jejich počet se řídí konkrétními požadavky uživatele, přičemž důležitou úlohu hraje místo, kam jsou instalovány. S výběrem vhodné kombinace zabezpečení systému Alexor pomůže nabídka několika balíčků, které vždy obsahují základní sestavu zabezpečovacího systému určenou pro daný interiér, ať jde o víkendovou chatu, třípokojový byt či velký rodinný dům.

Aby uživatel věděl, co se děje u něj doma i za jeho nepřítomnosti, může si aktivovat přenos zpráv z bezpečnostního systému na mobilní telefon. To je možné díky komunikátoru, který se instaluje do krytu ústředny. Funkce komunikátoru je rovněž nezbytná v případě, že chceme bezpečnostní systém napojit na tzv. pult centralizované ochrany (PCO) a mít tak svůj majetek pod nepřetržitým dohledem bezpečnostní agentury. Získáme tak jistotu, že je o náš majetek postaráno, ať budeme kdekoli.

Bezdrátový zabezpečovací systém Alexor je možné objednat na e-shopu www.alexor.cz, kde naleznete i řadu dalších důležitých informací. Cena základního balíčku systému Alexor, určeného pro menší bytové jednotky, obsahuje ústřednu, ovladač s ikonovým LCD displejem a magnetický kontakt pro detekci otevřených dveří či okna. Balíček lze pořídit za přibližně 9 000 Kč vč. DPH. Výhodou balíčku je skutečnost, že součástí konečné ceny je i odborná montáž zařízení zahrnující služby vyškoleného technika, který zákazníka předem zkontaktuje a následně provede instalaci systému včetně zaškolení uživatelů. Zákazník tak získá kompletní službu zabezpečení v jednom. Na zařízení se vztahuje prodloužená čtyřletá záruka, na jeho montáž pak 24 měsíců.