V té době při svých obchodních cestách i v odborné literatuře narazil hned na několik domů s fasádou z lícových cihlových pásků. Nevšednost těchto domů a jejich krása ho ovlivnila natolik, že jej přivedla k rozhodnutí postavit si ještě jeden dům, kterému bude dominovat pravá cihlová fasáda.

Pro stavbu zvolil pozemek na periferii Chomutova v blízkosti malebných rybníků. K výstavbě domu říká: „Chtěli jsme postavit dům, který by byl na první pohled jedinečný a se kterým bychom se mohli vizuálně ztotožnit. Zároveň jsme od nového domu očekávali vysoký uživatelský komfort, prostor a pohodlí. Proto jsme zvolili dům typu bungalov, kdy veškeré obytné i technické místnosti jsou situovány v jednom nadzemním podlaží.

 

Na naši otázku, proč si pro řešení fasády domu vybral právě hnědé cihlové obkladové pásky od společnosti Lipea říká: „Pro realizaci naší fasády jsem dlouho usilovně hledal barevné řešení pásku, které by nejlépe korespondovalo s hnědým odstínem střešní krytiny. Takový pásek jsem nakonec objevil v sortimentu společnosti Lipea s. r. o. Cihlový pásek má obchodní název FB 1205 030 Violet a pro realizaci naší fasády jsme jich potřebovali celkem 235 m2.

Fasáda domu z cihlových obkladových pásků je trvanlivá a krásná


S výslednou podobou domu jsme nyní moc spokojeni. Skutečně bezezbytku byla naplněna veškerá naše očekávání. Cihlová fasáda je nejen velmi pěkná, ale také mimořádně odolná a bezúdržbová. A to mi při mém pracovním vytížení více než vyhovuje. Dodává s úsměvem spokojený majitel domu, pan Milan.