Naše tušení se začalo potvrzovat ihned poté, co nám paní majitelka domu umožnila vjezd na rozsáhlý pozemek před domem. Před námi stál velkorysý dům s fasádou z lícových cihlových pásků s ohromujícím volným výhledem do krajiny, nádhernou zahradou a uměle vytvořeným jezerem s přirozeným čištěním vody.

Okolí domu dominovaly dokonale provedené zpevněné plochy, které byly realizovány z cihlové dlažby v tmavě hnědém odstínu. Jak nám řekla majitelka domu, o realizaci vlastního bydlení se rozhodli s manželem po více než osmiletém soužití ve společné domácnosti s rodiči manžela, kteří bydlí nedaleko. Následná výstavba domu a jeho užívání s sebou přinesly další praktické poznatky, které následně vedly k výstavbě garáží ihned za vjezdem na pozemek domu, výstavbu hospodářského stavení, kotce pro psa či domečku u jezera.

1

Jak nám potvrdil majitel domu, přírodní materiály se mu vždy líbily a architektura cihly obzvláště. K rozsáhlým plochám cihlových dlažeb uvádí: „Když jsme se rozhodli realizovat fasádu domu z cihlových obkladových pásků, hledali jsme materiál vhodný pro zhotovení zpevněných ploch. Ve spolupráci se společností Lipea s.r.o. jsme z jejich sortimentu vybrali dlažbu z produkce společnosti Feldhaus Klinker, kterou je pálená cihlová dlažba s obchodním názvem P 609 umbra ferrum. Musím říci, že naše rozhodnutí bylo správné a s výsledkem jsme nyní moc spokojeni. Dlažba totiž nejen výborně navazuje na fasádu domu a dotváří jeho architektonický ráz, ale skvěle se také hodí k dalším přírodním prvkům v zahradě, kterými jsou pískovcové kameny, rostliny či vysázené dřeviny“, dodává dále majitel domu.

Kromě krásného přírodního vzhledu patří k dalším výhodám pálených cihlových dlažeb jejich mrazuvzdornost, stálobarevnost, dlouhá životnost, naprostá zdravotní nezávadnost a vysoká pevnost. Vhodné jsou pro realizaci teras, chodníků, příjezdových cest k domu, parkoviště či další zpevněné plochy.

Veškeré služby spojené s technickým poradenstvím, prodejem, dodávkou, před a poprodejním servisem i montáží lícových cihel a cihlových obkladových pásků zajišťuje po celém území ČR společnost Lipea s.r.o.

Jak je vidět s doprovodné fotodokumentace, její pracovníci se úspěšně zhostili i této rozsáhlé akce.

Ivo Románek