Poklop čtvercový litinový AGARA B125
První novinkou uvedenou v letošním roce na trh jsou poklopy AGARA 600x600 určené k zakrytí zejména kanalizačních šachet nebo jiných objektů umístěných v prostoru dopravních ploch. Třída zatížení B 125 - chodníky, pěší zóny, plochy pro stání a parkování osobních automobilů. Konstrukční výška poklopu (87 mm) umožňuje snadné zabudování do zámkové dlažby. Poklop je v rámu zajištěn vlastní vahou. Poklop i rám jsou vyráběny z tvárné litiny GGG40 dle konstrukčních a materiálových požadavků normy ČSN-EN 124 a procházejí pravidelnou certifikací ve zkušebním ústavu. Poklopy jsou dodávány s antikorozní úpravou povrchu. Hmotnost poklopu je 58 kg. Rám poklopu se usazuje do maltového lože na horní část šachty nebo na přechodový díl, případně na dostatečně zhutněný terén. Minimální výška maltového lože pod usazeným rámem je 5 mm. Lože musí být upraveno tak, aby byl rám po usazení v úrovni okolní komunikace. Po usazení je potřeba rám zajistit maltou i proti bočnímu posunutí.

 

Čtvercové litinové kanalizační poklopy

 

Poklop KG SAVUS A15
Úplnou novinkou jsou litinové poklopy určené k zakrytí domovních kanalizačních šachet umístěných v pochůzných prostorech a jsou určeny pro maximální zatížení třídy A (1,5 tuny) dle normy ČSN EN 124. Poklopy jsou pokládány na KG kanalizační roury a jejich velkou výhodou je univerzálnost, kde pomocí montážních částí, které jsou součástí poklopu, je umožněna snadná montáž jak na hladkou část roury, tak na hrdlo roury. Pevné uchycení zajišťují litinové kolíčky s nerezovými šrouby. Poklopy jsou vyráběny pro rozměry KG rour DN 315 a DN 400. Poklop i montážní části jsou vyráběny z tvárné litiny GGG40 dle konstrukčních a materiálových požadavků normy ČSN-EN 124 a procházejí pravidelnou certifikací ve zkušebním ústavu. Poklopy jsou dodávány s antikorozní úpravou povrchu.

Plastové poklopy HECKL
S vývojem a výrobou plastových poklopů má naše firma již několikaleté zkušenosti. Tyto zkušenosti a poznatky z praxe nás vedli ke změně v provedení plastových (šoupátkových, ventilových a hydrantových) poklopů. Podstatná změna spočívá ve tvaru těla poklopu, kde s ohledem na design a lepší mechanické vlastnosti výrobků došlo k úpravě modelů a výsledkem jsou zcela nová žebrovaná těla. Použitý materiál zůstává samozřejmě beze změn jak pro těla, tak pro víka poklopů, která jsou dodávána standardně z tvárné litiny, opatřená nýtem a očkem z nerez oceli.

Zemní soupravy
S ohledem na konstrukční změny armatur a z důvodu neustálého zdokonalování vlastních výrobků došlo také k inovací spodních částí šoupátkových a ventilových teleskopických zemních souprav. Nové provedení plastových výlisků splňuje mnohem lépe funkci ochrany ovládání přírubových šoupátek (zamezení vniknutí nečistot do prostoru spojení mezi zemní soupravou a ovládacím vřetenem) a dále také mnohem lepší mechanické vlastnosti (v případě uchycení ochranné trubky závitem k tělesu domovního šoupátka HAWLE).


www.heckl.cz