Kabelová řada ROBUST odolává celé řadě chemikálií, UV záření, ozónu a širokému teplotnímu rozsahu. Tři dostupné varianty UNITRONIC® ROBUST (nestíněná, stíněná, stíněná se stočenými páry) umožňují spolu s kabelovými vývodkami SKINTOP® HYGIENIC, ochrannými hadicemi SILVIN® FG NM nebo konektory EPIC® ULTRA využití v široké škále aplikací, především v potravinářském a nápojovém průmyslu.
Kabely jsou mj. vhodné pro použití v prostředí s častým výskytem čisticích procesů vysokotlakou párou. Odolávají studené i horké vodě, sloučeninám na bázi čpavku i bioplynům, čímž se výborně hodí pro aplikace v chemicky náročném prostředí od potravinářského a nápojového průmyslu, přes chemický prů­mysl až k čističkám odpadních vod.

Vlastnosti výrobku:
- Odolný proti řadě chemických látek, mnoha mazivům na bázi minerálních olejů, zředěným kyselinám, vodnatým alkalickým roztokům, sloučeninám amoniaku, bioplynům a dalším chemikáliím.
- Osvědčený materiál „ROBUST“ – certifikace „ECOLAB®  (v přípravě).
- Bez halogenů, nepatrná hustota kouře, nízká toxicita.
- Odolný proti UV záření, ozónu a povětrnostním vlivům podle EN 50396 a HD 605 S2.
- Teplotní rozsah: pevné uložení: -50 °C až +90 °C, pohyblivé použití: -40 °C až +90 °C.
- Nízká provozní kapacita (60 nF/km).
- Dostupné rozměry: UNITRONIC® ROBUST & ROBUST C:  0,14 mm2 až 0,34 mm2 (od 0,5 mm2 může být použit ÖLFLEX® ROBUST) , UNI­TRONIC® ROBUST C (TP): 0,14 mm2 až 1 mm2.

Oblasti použití:
- Potravinářský a nápojový průmysl.
- Osvětlovací technika a výroba přístrojů.
- Strojírenství a investiční výstavba.
- Prádelny, myčky aut.n Kompostárny.
- Chemický průmysl.
- Měření a regulace.
- Zemědělské stroje.