Hybridní tepelné čerpadlo Daikin Altherma hybrid obdržela ocenění za 1. místo ve čtenářské hlasovací soutěži TOP Energie 2015 – kategorie Alternativní zdroje, kterou pořádá vydavatelství Net Press Media ve spolupráci s agenturou Infopres při příležitosti konání 22. ročníku výstavy Infotherma 2015.

Daikin vyvinul hybridní tepelné čerpadlo jako reakci na požadavky zákazníků. Vlastníci domů a bytů se stále častěji poohlíží po výměně stávajících systémů vytápění, obzvlášť pak po výměně plynových kotlů za účinnější, nákladově efektivnější a vůči životnímu prostředí ohleduplnější systémy, které snižují produkci emisí CO2 a spotřebu energie. Hybridní tepelné čerpadlo Daikin Altherma kombinuje výhody tepelného čerpadla a plynového kotle.

V případě prostorového vytápění funguje hybridní tepelné čerpadlo Daikin Altherma tak, že kombinuje technologii vzduch – voda s technologií plynové kondenzace a hledá optimální ekonomické podmínky pro svůj provoz tím, že porovnává parametry nákladů na energii (elektřina, plyn), účinnosti tepelného čerpadla a požadavků na tepelné zatížení. Díky tomu se zvyšuje účinnost vytápění až o 35 % a výrazně se snižují náklady. V případě ohřevu teplé užitkové vody optimalizuje hybridní tepelné čerpadlo provoz nejefektivnějšího plynového kondenzačního kotle.

Výkonný ředitel obchodní pobočky českého Daikinu, Josef Brož k 1. místu dodává: „Výhra v soutěži TOP Energie pro nás mnoho znamená. Je potvrzením stále vzrůstajícího zájmu o ekologické vytápění domů, což je jedna z oblastí, které se věnujeme. Hybridní tepelné čerpadlo teprve zavádíme na český trh, o to je pro nás vítězství cennější.“

Mezi největší výhody hybridního tepelného čerpadla Daikin Altherma patří nízké provozní náklady na vytápění a ohřev teplé užitkové vody v porovnání s tradičními kotli, nízká investice, dostatečná úroveň vytápění i pro rekonstruované systémy a jednoduchá instalace. Hybridní tepelné čerpadlo je vyráběno v Evropě a v současné době jej nabízí zákazníkům pouze Daikin.

Daikin působí na českém trhu od roku 2000, předmětem podnikání společnosti je distribuce klimatizačních systémů, tepelných čerpadel a chladicích systémů pro rezidenční, komerční a průmyslové využití. V Praze má Daikin 23 zaměstnanců. Obrat celého regionu Daikin Central Europe byl v roce 2013 114.5 milionů EUR. Více informací se dozvíte na www.daikin.cz.