ilustrační foto

Obliba montovaných hal roste zejména díky nižším investičním nákladům, rychlosti montáže, jednoduchosti údržby a nižším provozním nákladům, které jsou způsobeny výbornými tepelně izolačními vlastnostmi sendvičových panelů.

Proč právě sendvičové panely

Opláštění sendvičovými panely zajišťuje nepřeberné možnosti kreativního designu budov se zajímavým architektonickým zpracováním. Díky inovativnímu řešení systémů opláštění jsou podporovány různé možnosti podoby ocelových hal ruku v ruce s funkčností a efektivním vynaložením nákladů. Montáž panelů je rychlá a bezpečná. Ocelové konstrukce, na které se panely montují, jsou vysoce kvalitní s mimořádnými ukazateli z hlediska životnosti a trvanlivosti.

Hlavní přednosti izolovaných sendvičových panelů jsou: Úspora tepla, dlouhá životnost, odolnost proti korozi, vysoká jakost, požární bezpečnost, velká únosnost panelů, vzduchotěsnost, parotěsnou a snadná údržba.

Klíčovým faktorem pro investory je zejména rychlá finanční návratnost investice, kterou zabezpečuje rychlost montáže a nízké provozní náklady, kterých je dosaženo snadnou údržbou haly a nižší spotřeba energie na vytápění po celou dobu životnosti montované haly. Panely navíc dosahují nejvyšší kvality díky moderním výrobním zařízením a procesům výroby, což zajišťuje dlouhou provozní životnost a spolehlivost.

Materiálová specifikace sendvičových panelů

Sendvičové panely vybavené jádrem z tuhé polyuretanové pěny a kryté ocelovými lakovanými plechy jsou stále více oblíbené v porovnání se skládanými plášti, což zabezpečuje trvalý růst podílu těchto materiálů na trhu.

PUR pěna patří mezi tepelné izolace s nejnižším součinitelem tepelné vodivosti. Opláštění ze sendvičových panelů vykazuje při stejné tloušťce mnohem vyšší tepelný odpor než opláštění z pěnového polystyrenu či minerálních vláken. Sendvičové panely s polyuretanovou pěnou přispívají k nižší spotřebě energie na vytápění a chlazení montovaných hal.

Krycí vrstvy PUR pěny jsou vyrobeny z ocelových žárově pokovených plechů oboustranně opatřených základním povlakem. Z vnější strany je navíc další vrstva horního povlaku.

Celosvětový nárůst realizace montovaných hal opláštěných sendvičovými panely poukazuje na rostoucí oblibu těchto systémů mezi investory, architekty i projektanty.

Ing. Blanka Dostálová, UNIHAL s.r.o.

Tel.: 702 107 808