Žlaby RONN Kerb zaručují rychlé a plynulé odvodnění komunikací, protože voda nemusí urazit dlouhou vzdálenost k nejbližší vpusti, nerozlévá se po krajnici, ale stéká přímo do podélného žlabu.

Výrobky jsou odolné vůči chemickým posypům, pohonným hmotám i mrazu. Výborné hydraulické vlastnosti zajistí rychlý odtok vody a minimální zanášení. Zvolit ideální řešení podle množství dešťových vod a podle délky jedné větve umožňují 3 výškové profily 305, 385 a 480 mm. Optimální návrh je důležitý z hlediska plynulosti odtoku a zanášení. Voda v předimenzovaných širokých žlabech má menší rychlost, a snižují se tak samočisticí schopnosti. Pokud je profil navržen správně a voda má optimální rychlost, zanášení je zcela minimální. Celkem 3 vtokové otvory na 0,5 m, což je více než mají jiné srovnatelné výrobky, jsou navrženy tak, aby měly dostatečnou kapacitu pro plynulý odvod vody a zároveň zamezily průniku velkých předmětů do systému.

Vyrábí se různé varianty obrubníkového odvodnění RONN KERB. Žlabové prvky se standardní výškou obrubníku 120 mm, se zešikmenými hranami pro rychlostní komunikace, nebo plné obrubníky na protáhnutí svodu vody například u zpomalovacích prahů.

Při použití obrubníkového odvodnění se vyřeší tři požadavky v jediném produktu: spolehlivě se odvede voda z komunikace, instaluje se obrubník a nemusí se kopat a hutnit další kanalizace ve vozovce.

RONN Water Management s. r. o.
Domažlická 180
314 56 Plzeň – Skvrňany
tel.: 841 111 128
e-mail: ronn@ronn.cz , www.ronn.cz