Jméno Super 2100-2 není náhodné. Finišer je skutečně impozantní stroj pro stavby silnic. Výrobcem je firma Vögele z Ludwigshafenu, společnost ze skupiny Wirtgen Group, světová jednička v mobilních zařízeních pro stavbu a rekonstrukci silnic.

Každý rok je vyrobeno několik stovek takových exemplářů. Díky variabilním stavebnicovým prvkům je možné asfaltovat silnice až 13 metrů široké vcelku. Výkon finišeru je až 25 metrů za minutu, zásobník na materiál obsahuje až 14 tun asfaltu. Super 2100-2 je poháněn dieselovým motorem. Při realizaci připojení všech hydraulických jednotek, jako je škrabákový pás nebo šnekový rozdělovač, spoléhá Vögele na ovládací kabely ÖLFLEX® CLASSIC 110 od společnosti LAPP KABEL.
Michael Heindtel, elektrotechnik­ firmy Vögele: „Kabely ­ÖLFLEX® používáme již řadu let. Jsou vysoce kvalitní a jejich dostupnost je také vždy zaručena“. Kromě toho mohou být kabely díky svým malým poloměrům ohybu položeny prostorově velmi úsporně, jsou odolné proti plameni, mají dobrou chemickou odolnost a díky svému teplotnímu rozsahu od -5 do +70 °C jsou zvláště vhodné pro stavby silnic.

Srdcem stavebního stroje je 24voltový rozvaděč pod sedadlem řidiče. Odsud jsou kabely ­ÖLFLEX® vedeny dále k hydraulickým ventilům a čerpadlům. Často musí být přitom namontováno 40 až 60 jednotlivých kabelů různých délek (až 6 metrů). Většinou jsou kabely spojeny.

V provozu byly finišery Super 2100-2 nedávno k vidění na dálnici A61 ve spolkové zemi Porýní-Falc, kde byl opravován pětikilometrový úsek dálnice. Finišery Vögele používá také celá řada českých společností zabývajících se správou a údržbou silnic.

Zdroj: Lapp Group

Lapp Kabel s.r.o.
Bartošova 315, 765 02 Otrokovice
tel.: 573 501 011, fax: 573 394 650
e-mail: info@lappgroup.cz, www.lappgroup.cz