Již 5. ročník uspořádalo Národní stavební centrum (NSC) a časopis Stavebnictví a interiér. Vedle tří hlavních a sedmi speciálních cen byla udělena Cena škol, Cena veřejnosti, Cena NSC a čestná uznání. Studenti a pedagogové ocenili novinku společnosti Bramac  - systém nadkrokevní tepelné izolace BramacTherm.

Pro tuto novinku v nabídce společnosti Bramac je to již druhé ocenění. Zvláštní cenu poroty dostala nadkrokevní tepelná izolace již letos v lednu na prestižní výstavě Střechy Praha 2011. Zájem nejen odborné veřejnosti o tento systém je známkou toho, že zařazení produktu do portfolia Bramac byl dobrou volbou.

Soutěž Výrobek roku 2011 je výrobkovou soutěží, jejíž hlavní předností je způsob hodnocení, do kterého je zapojena odborná obec, nastupující generace stavbařů a široká veřejnost.

Hlavní ceny a pět tématických cen udělovala odborná porota složená ze zástupců partnerských vysokých a středních stavebních škol. Porotci mají každoročně možnost se s výrobky dopředu a podrobně seznámit, na společném zasedání je diskutovat s přihlašovateli a na minivýstavce si výrobky prohlédnout nebo vyzkoušet. V porotě letos zasedli 24 porotci, kteří výrobky hodnotili v pěti kritériích (nápaditost, provedení, význam, přínos pro úspory energie a design) známkami 1 až 5.

Letošní Cenu škol, kterou získala právě nadkrokevní tepelná izolace BramacTherm, udělilo 574 vyučujících a studentů středních a vysokých stavebních škol. Způsob hodnocení byl stejný jako u poroty, hodnocení zde probíhalo prostřednictvím internetu.

Se systémem BramacTherm se lze již setkat i v praxi. Jednou z prvních realizací je  rekonstrukce střechy hotelu Apollon ve Valticích, kde je pro zateplení použita nadkrokevní tepelná izolace BramacTherm Kompakt. Rekonstrukci provádí firma Střechy Pacal z Podivína. Jedná se o kompletní rekonstrukci střechy o rozloze 600 m². Po zateplení bude pro pokrytí použita taška Bramac Reviva, úspěšná novinka roku 2010.