Tvůrce domu, ať již projektant, architekt nebo přímo samotný investor, může v takovém případě použít nehořlavý materiál, který imituje reálný dřevěný obklad.

Naše řešení, systémový fasádní obklad – „alubky z aludřeva“, nejenže tato požární kritéria splňuje (máme k dispozici certifikaci od státní zkušebny s reakcí na oheň třídy A2-s1, d0), ale hlavně také splňuje nároky na vzhled skutečných dřevěných obkladů, a to především díky svému tvaru a systému spoje pomocí pera a drážky, stejně jako je tomu u klasických dřevěných obkladů. Velmi zdařilou variantou „alubek“ jsou také fasádní prkna a fasádní hranoly, které se montují stejně jako dřevěné – s mezerou mezi jednotlivými prkny nebo hranoly.

Naším záměrem je co nejvíce se přiblížit skutečnému vzhledu dřevěných obkladů, což se nám dle dosavadních výsledků určitě daří. Zejména varianta povrchové úpravy PRINT je skvělou volbou co do poměru ceny a výkonu, a proto bývá i nejpoužívanější. Při použití této varianty jsme schopni docílit absolutně přírodní fasády pomocí ofocení skutečného dřeva a jeho následné aplikace dekoru na hliníkové „alubky“. Toto se provádí za pomoci speciální technologie povrchové úpravy, která se v exteriéru nemění a je absolutně bezúdržbová. Výhod a benefitů tohoto systému je ale mnohem více.

Dům dětí a mládeže v Ústí nad Orlicí – povrchová úprava PRIM


Velmi pěknou variantou bývá také tzv. „mix“, což je kombinace několika barevných odstínů, které umocní požadovaný přírodní dřevěný vzhled fasády, stejně, jako je tomu u dřevěných obkladů, kde jsou vždy patrné drobné rozdíly mezi barevností jednotlivých lamel.

Takových variant je pochopitelně nespočet a je jen na fantazii architekta, jaký design navrhne pro konkrétní stavbu. Pro inspiraci uvádíme fotografie jedné z takových zakázek, která je realizována v obci Ústí nad Orlicí, jedná se o obecní stavbu – Dům dětí a mládeže.

Další informace na našem webu – aludrevo.cz