Interiérový design posledních let preferuje funkčnost, minimalismus a neobvyklé materiály jako beton nebo mramor. To, co vypadá krásně na stránkách časopisů, ale může ve skutečnosti působit studeně. Domov by měl být však místem pro život. Věřte, že oheň vnese nezaměnitelnou atmosféru i do vzdušného minimalistického prostoru.

Pokud plánujete výstavbu domu, doporučujeme vám zařadit výstavbu krbových kamen již do projektu. Interiérové doplňky mohou snadno přibývat až časem. Krbová kamna ale můžou tvořit doslova dominantu interiéru, která má celou řadu funkčních vlastností. Velkorysý prostor navíc nabízí větší prostor pro zapojení fantazie a krbová vložka může například nenásilně rozdělit jednotlivé části domu. V současnosti existuje na našem trhu celá řada společností, kteří se výrobou krbových kamen na míru zabývají a dokážou splnit téměř jakékoliv zákazníkovo přání.


Kromě krbové vložky je nutné myslet i na odvod spalin kvalitním komínem. V současnosti jsou velmi populární lehké nerezové komíny, které dokonale ladí s minimalistickým interiérem. Kromě odvodu spalin mohou dotvářet vizuální stránku prostoru. Kvalitní komín by měl být dodán prověřeným výrobcem, který je schopen zákazníkovi nabídnout veškerý servis a garance. Jedničkou na našem trhu jsou jednoznačně komíny Schiedel. Společnost Schiedel se na našem trhu pohybuje již více jak 25 let. Jako jeden z mála výrobců tak může opřít nabízené garance o dlouhodobou existenci a zkušenosti. Kromě funkčnosti nabízí i estetickou přidanou hodnotu svých produktů. Oblíbenou variantou je například Schiedel Permeter, který je možné pořídit v několika barevných variantách pro lepší sladění s okolním prostorem.

Kingfire Grande S


Společnost Schiedel nabízí svým zákazníkům rovněž komínový systém s integrovanými krbovými kamny Kingfire, který výrazně ulehčí výběr dodavatele a zkrátí dodací lhůtu celého produktu. Že se nejedná o méněcennou alternativu 2 v 1, dokazují mnohá ocenění, které tento produkt posbíral po celém světě a to jak za design, tak za technické zpracování. Společnost Scheidel nabízí několik variant. Do velkorysých prostor se hodí zejména produkt Kingfire Grande S, který nejlépe vynikne jako samostatný solitér zasazený do prostoru díky třístranným dvířkům. Oheň si tak díky tomu můžete vychutnat ze tří stran. Systém Kingfire je monolit, který se vyrábí na míru každé stavbě. Po zhotovení na základě dodaných parametrů je dovezen na místo určení vcelku. Jediným předpokladem velmi rychlé výstavby je přítomnost jeřábu na stavbě. Který musí celá produkt zasadit do na připravený podklad.