V říjnu tohoto roku se na trhu zrodila firma WAVIN OSMA. Můžete nám tuto společnost představit?

Od 1.10.2010 začala fungovat WAVIN ­OSMA s.r.o. (www.wavin-osma.cz). Tato společná obchodní firma Wavin Ekoplastik s.r.o. a Gebr. Ostendorf – Osma zpracování plastů zajišťuje distribuci, zákaznický servis a výhradní prodej značek WAVIN, Ekoplastik a OSMA na českém trhu. Obchodní oddělení společnosti ­Gebr. ­Ostendorf - OSMA zpracování plastů, s. r. o. se bude nyní orientovat převáženě na zahraniční trh. A protože máme co nabídnout – vysoce kvalitní výrobky a dobrý servis – očekáváme, že se podíl exportu na našem celkovém obratu bude dále zvyšovat.

Jaký dopad bude mít tato změna ve způsobu prodeje na stávající tuzemské zákazníky vaší společnosti?

Stávající obchodní podmínky budou ve většině případů zachovány a naše obchodní závazky pro rok 2010 budou dodrženy. Obchod bude probíhat neměnným způsobem, stejně tak jako zacházení s vratnými obaly. Obalové konto u naší společnosti přebírá WAVIN OSMA a bude je zapůjčovat jako doposud my. Eventuální reklamace u obchodní společnosti WAVIN OSMA budou vyřizovány tak, jak jsou naši zákazníci zvyklí.

V roce 2010 jste představili několik novinek, zúčastnili se řady veletrhů, ohlédneme-li se, jak byste tento rok zhodnotila?

Tento rok pro nás nebyl jednoduchý, ale myslím, že s tím, co jsme zvládli, můžeme být spokojeni. Na zahraničních veletrzích jsme si ověřili, že o naše výrobky je zájem, a navázali jsme řadu kontaktů. Teď je třeba udělat další kroky a vybudovat skutečně pevnou spolupráci.
V tomto roce bych vyzdvihla účast na veletrhu Watenvi 2010, kde jsme představili produktové novinky jako například tištěná „pravítka“ na standardních trubkách HT systému, rozšíření produktové řady KG2000 o trubky a tvarovky dimenze DN400. Milým překvapením na tomto veletrhu bylo získání ocenění za nejpoutavější expozici v kategorii do 50 m2 v soutěži AURA 2010.
Pro projektanty jsme na našich webových stránkách nabídli knihovní prvky našich produktových řad pro AutoCad a ArchiCad zdarma.

A jaké máte vize do budoucna?

Protože o český trh bude pečovat náš společný podnik WAVIN OSMA s.r.o., můžeme se plně soustředit na export. A pokud jde o další novinky, uvidíme. Nápady máme.
Samozřejmě, že nás trochu mrzí, že ztratíme přímý kontakt s českými zákazníky, už jenom proto, že naše vztahy jsou většinou mnohaleté a nejenom obchodní, ale i přátelské. Ale na druhou stranu si myslím, že čeští zákazníci dobře vědí, že OSMA je tu stále pro ně, že stále vyrábí a v budoucnu bude vyrábět kvalitní výrobky.

Děkujeme za rozhovor
Michal Zmrzlík

Gebr. Ostedorf - OSMA zpracování plastů, s.r.o.
Komorovice 1, 396 01
tel.: 565 777 111, fax: 565 777 123
e-mail: info@osma-cz.cz, www.kanalizacezplastu.cz