Taška s dvoubarevným povrchem je další novinkou, kterou letos společnost pro své zákazníky přichystala. Pálené tašky s povrchovou úpravou – engoby a glazury – jsou pro své vlastnosti a moderní vzhled u zákazníků stále oblíbenější.

Na stavebním veletrhu představí výrobce pravých pálených tašek i další novinky roku 2010. Keramický střešní doplněk kominík letos doplnil stále se rozrůstající řadu okrasných střešních doplňků. Nejprodávanější taška loňského roku - Stodo 12 - se letos na přání zákazníků a pokrývačů začala vyrábět v nové povrchové úpravě černá engoba, která odráží moderní trendy ve stavebnictví.

Kdo navštíví veletržní stánek Tondach na veletrhu FOR ARCH, se může zúčastnit soutěže o slevu ve výši až 30% na nákup základních střešních tašek a ušetřit tak až několik desítek tisíc korun. Soutěžící, který navíc nejpřesněji odhadne celkový počet účastníků soutěže, vyhrává 100 000 Kč na novou střechu. Pro návštěvníky jedné z nejvýznamnějších veletržních událostí v oblasti stavebnictví v ČR je připraven bohatý doprovodný program a zajímavé konference například na téma „Zelená úsporám“.

Společnost Tondach se stavebního veletrhu FOR ARCH účastní již po několikáté. Hranický výrobce má v současnosti nejširší nabídku střešních tašek na českém trhu, když prodává 15 typů tašek. K dispozici jsou keramické výrobky v základním režném provedení, dále matné až pololesklé engoby a vysoce lesklé glazury.

Profil společnosti TONDACH:

TONDACH je tradičním a navíc jediným výrobcem pravých pálených střešních krytin v České republice. Již od svého založení prochází neustálým vývojem a expanzí. Od roku 1993 byly do modernizace závodů v Česku investovány 4 miliardy korun. Loni byla uvedena do provozu high-tech výrobní linka v Hranicích. Ta navýšila kapacitu o 1,5 milionu m2 krytiny ročně na celkových 8,5 milionu m2.

TONDACH Česká republika s.r.o. je součástí nadnárodní společnosti TONDACH Gleinstätten AG. Skupina TONDACH působí v 11 evropských zemích – Rakousku, České republice, Slovensku, Rumunsku, Slovinsku, Maďarsku, Srbsku, Chorvatsku, Bosně a Hercegovině, Makedonii a Černé hoře.

TONDACH Gleinstätten AG zaměstnává v 11 evropských státech a více než 30 závodech přes 3 000 pracovníků. Ročně vyrobí okolo 500 milionů kusů střešních tašek a 300 milionů cihelných jednotek ve zdících materiálech. Od roku 1992 do 2010 investoval přes půl miliardy Eur do modernizace starých a výstavby nových závodů.

(Více na www.tondach.com)