Pro developerskou výstavbu jsou ideální volbou velkoformátové pórobetonové tvárnice Ytong Jumbo a Silka Tempo
„Klasikou“ ve výstavbě jsou příčkovky Ytong Statik, které bodují typickými přednostmi pórobetonu Ytongu a systémovým přístupem k výstavbě. Systém stavebních komponentů Ytong umožňuje postavit celou hrubou stavbu bez rizik tepelných mostů a ke kvalitnímu provedení přispívá propracované řešení detailů.

Příčkovky Ytong Klasik mají mnoho výhod
Základem jsou jejich dobré statické a tepelněizolační vlastnosti, velkou výhodou je zachování technických vlastností ve všech směrech. Všechny stavební firmy si chválí snadné a rychlé zdění. Příčkovky Ytong jsou ohleduplné ke zdraví, v domě vytvářejí optimální klima a chrání zdraví jeho obyvatel. Jejich předností je také minimum odpadu a promyšlené metody recyklace, zbytky lze znovu použít ve výrobě nebo se uplatní v nových recyklačních materiálech. Výroba pórobetonových příčkovek je energeticky nenáročná, příčkovky Ytong Klasik jsou také ohnivzdorné. Akustické řešení Xella pro vnitřní příčky Ytong a Silka současně plní náročné akustické požadavky. Samostatnou kapitolou je velká variabilita stavebního systému Ytong - ta při výstavbě bytových domů umožňuje developerům velkou volnost v rámci klientských změn a možnost nabízet zájemcům o nové bydlení flexibilní změny dispozic, příček a otvorů.


Letošní Xella Dialog prezentoval novinky a služby společnosti Xella
Letošní ročník konference Xella Dialog 2023 se uskutečnil již počtvrté v on-line podobě v úterý 17. října a jeho tématem byla "Statika, akustika, detaily v projekční a stavební praxi”. V průběhu konference Xella Dialog 2023 se zástupci společnosti Xella a jejich hosté zaměřili na možnosti záměny železobetonových a keramických konstrukcí zděným systémem Silka včetně jeho statiky a akustiky. Xella na konferenci představila i novinku v překladech, která hravě překlene široké otvory. Zástupce sdružení SLOVENERGOokno seznámil účastníky konference se správným osazením stavebních otvorů okny či dveřmi, a to nejen v návrhu projektu, ale i na stavbě. V centru pozornosti byly také problematické detaily v projektech. Na závěr bylo připraveno ohlédnutí do minulosti a přítomnosti a připomenutí si letošních jubilejních 100 let od vzniku pórobetonu. Host konference Andreas Radischevski z Xella International diskutoval o budoucnosti v oblasti implementace BIM v různých zemích. Záznam z konference najdete na www.xella-dialog.cz.

Digitální plánování Xella blue.sprint přináší výhody investorům, architektům i realizačním firmám
Potvrdila to i aktivní účast společnosti Xella na letošním BIM DAY 2023. Její moderní koncept Xella blue.sprint zde představil Ing. Tomáš Dokoupil, BIM Manažer pro Xella CZ a Xella Slovensko spolu s Ing. Tomášem Spustou a Ing. Liborem Čtvrtlíkem, BIM koordinátory pro Xella CZ a Xella Slovensko. Zástupci společnosti Xella na konferenci prezentovali, jak Xella v roli výrobce stavebního materiálu využívá digitální dvojčata staveb při přípravě cenových nabídek. Nabídli také náhled na použití skriptů pro tvorbu vzorových rozvržení stěn při využití velkoformátových zdicích bloků a jejich zobrazení pomocí rozšířené reality v Hololens brýlích a na mobilních zařízeních. Součástí prezentace na stánku byly také ukázky již realizovaných či právě probíhajících staveb z materiálů Ytong, Silka a Multipor.