Vyúčtování za energie pravděpodobně přiměje k úvahám o fotovoltaice i ty, kteří dosud o její instalaci neuvažovali. To povede k dalšímu nárůstu poptávek nejen u domácností, ale i u firem, které se tak budou snažit snížit výdaje za energie. Situace na trhu s energiemi již několik měsíců zajišťuje montážním firmám zakázky na dlouho dopředu. Limituje je však nejen vlastní kapacita, ale především nedostatek materiálu.

Kde neuslyšíte „Nemáme”

Evropský online trh pro firmy – merXu nahrazuje dodavatelsko odběratelské řetězce a distribuční cesty. Firmám se otevírá obrovský trh a nabídka z celé Evropské unie. Češi mohou ve velkém nakupovat a také již nakupují solární systémy hlavně v Polsku, Rumunsku, Maďarsku a nově třeba ve Španělsku. Tamní nabídky patří k těm nejatraktivnějším. Synonymem pro fotovoltaiku jsou především viditelné fotovoltaické panely. Díky prodejcům z celé Evropy je nabídka solárních panelů na merXu opravdu nejširší a kromě celé řady typů, jako jsou bifaciální nebo oblíbené full black panely, zahrnuje i obrovské množství invertorů, baterií, kabelů, montážních prvků a dalšího příslušenství. Pro nadcházející zimní sezónu na merXu montážní firmy nakoupí i ochranné pracovní pomůcky, zimní pracovní oděvy, bezpečností prvky pro práci ve výškách, ohřívače, generátory. Velmi oblíbenou kategorií je na merXu nářadí značek Makita, DeWalt, Bosch nebo třeba Milwaukee. Díky takovému množství prodejců, velikosti sortimentu a zastoupených značek je merXu opravdu největším tržištěm pro firmy.

Evropský online trh pro firmy – merXu nahrazuje dodavatelsko odběratelské řetězce a distribuční cesty. Firmám se otevírá obrovský trh a nabídka z celé Evropské unie.


Velkoobchodní ceny a množstevní slevy

Nákupem přes online tržiště ­merXu ušetří firmy a živnostníci na nákupu a díky nižším vstupům získávají konkurenční výhodu. Online trh je výhodný i pro prodejce. Mohou díky merXu expandovat do celé Evropy a oslovit svou nabídkou výrazně větší počet odběratelů. Tím, že je merXu evropský trh a firmy na něm obchodující jsou ověřené, jsou nákupy na něm bezpečné. Nákupy u zahraničních partnerů jsou možné také díky integrovanému messengeru, kdy je veškerá komunikace mezi obchodujícími stranami překládána v reál­ném čase. Nakupující si s prodávajícím může sjednat individuální podmínky přímo na míru. U mnoha nabídek jsou vidět různé ceny pro různě velké odběry. Je pochopitelné, že koncový spotřebitel nenakoupí celou paletu fotovoltaických panelů, zatímco pro montážní firmu je odběr po kontejnerech běžný.

Poptávky a služby

Pokud si komponenty pořídí firma, která není montážní, může oslovit na merXu právě montážní firmy formou poptávky a požádat je o nabídku instalace. Kromě nabídek produktů je totiž na merXu možné pořídit i služby.
Zvládnutí energetické krize, stejně jako krize dodavatelů je díky merXu snazší. Ať již se spotřebitelé rozhodnou pro jakýkoliv zdroj energie, ať už fotovoltaiku nebo jiné obnovitelné zdroje energií, přechod na alternativní zdroj jim v budoucnu ušetří až 70 % nákladů na vytápění. Není důvod otálet. Jak s pořízením obnovitelných zdrojů energie, tak s obchodováním na merXu. Nikde v Evropě nenajdete větší nabídku fotovoltaiky a produktů pro firmy než na merXu.