Svaz podnikatelů ve stavebnictví ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR vyhlásil výsledky soutěží Nejlepší výrobce stavebnin roku 2021 a také Stavební firma roku 2021. Zástupci stavebních firem a organizátoři se setkali na jubilejním patnáctém předávání, které se konalo 25. října 2022 v sídle Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství na Václavském náměstí v Praze.

Letošní ročník probíhal v duchu bilancování, úvodním slovem všechny přítomné přivítal Jiří Nouza, prezident Svazu podnikatelů ve stavebnictví a připomněl vývoj tohoto odvětví od stavitelského boomu v devadesátých letech až po aktuální nelehkou dobu. Avšak podotknul, že právě nesnadná situace přeje inovacím a novým postupům. Zdůraznil také akutní potřebu rozvoje Stavebnictví 4.0 – tedy jeho digitalizace, automatizace a robotizace.

Diplom za čestné ocenění pro společnost Xella CZ za 10 nominací za posledních 15 let převzal marketingový ředitel Xella CZ Luděk Suchomel. „Ocenění v tomto bilancujícím ročníku soutěže potvrzuje, že Xella si dlouhodobě udržuje vysokou úroveň nabídky stavebních produktů a služeb. Naši zákazníci a partneři z řad investorů, projektantů, architektů a realizačních firem si kontinuitu v kvalitě, sortimentu a špičkových službách cení a jsme rádi, že tuto naši snahu dokladuje i letošní čestné ocenění.“