Naše domácnosti se ocitly na prahu zlomového bodu, kam dál. Vyčerpali jsme se v hledání ne nejlevnějšího, ale spolehlivého dodavatele energií. Vyčerpali jsme se v možnostech domácích úsporných opatření v rámci šetření za energie. Mnohé domácnosti čekají, co bude po dalším ročním vyúčtování. Výhodné smlouvy u stabilních společností pro odběr energie jsou také do doby určité a mnohé pasé. Je třeba počítat při jejich ukončení s extrémními změnami směrem nahoru. Koho a kdy ale tyto změny nezaskočí? Štěstí přeje připravenému. Kdo se náležitě na nastalou situaci připraví nebo už se připravil, má vyhráno. Kdo o tom uvažuje, je již dnes polovičním vítězem. Kdo ale zaváhá, pak pozdě bycha honí. Znáte ta notoricky známá lkaní: „Kdybych to býval věděl, udělal jsem to již dávno…!“ O čem je tu vlastně celou dobu řeč, kde že hledat ten proces správných úspor energií? Přece v zateplení. V důkladné a kvalitně provedené izolaci střech, stěn, půd, podkroví, podlah, trámů a všech skulin a zákoutí, které v domě jsou.
Ten, kdo rekonstruoval, má částečně pořešeno, kdo staví novostavbu dokonce musí dle legislativy dostatečně zateplit, ale kdo si jen stěžuje, ten zatepleno jistě nemá. Slýcháváte také často: „Kde na to ale vezmu?“ Do jakéhokoliv spoření, úspor, pomyslného utahování kohoutků se nikomu nechce. Ale naše společnost nestojí na prahu benevolentního rozhodování „chci zateplit“ versus „nechci zateplit“, ale na pomyslném virtuálním prahu, který se v novodobé historii, od vzniku centrálních otopných soustav, ještě neřešil. Bude prostě jinak. Šetrněji a úsporně. Na takovou situaci nikdo z nás připraven není a v životě ji asi nezažil. Neví se také, jak se bude celá situace vyvíjet, natož jak se bude tato energetická krize prohlubovat nebo rozvíjet. Člověk, který vydělává průměrnou mzdu, která činí v České republice 37 929 Kč, se na zálohách za energie může dostat na částku 4 600 Kč měsíčně. Další je nutnost vodného a stočného, stravování, ošacení apod. Takže na nějaké úspory už z běžného platu nezbude nic. To však není ještě strop. Zálohy i platby budou neustále růst. Strop je nutné hledat ve vlastním domě. Zateplení je cestou k nižším platbám za energie. Jsou dvě možnosti. Buď dosud bydlíme v domě bez izolace, nebo je izolace z minulosti nedostatečná. Foukanou izolací Climatizer Plus nebo přefouknutím stávající izolace foukanou izolací Climatizer Plus se zbavíme nechtěných míst s úniky tepla a nekontrolovatelných míst, kam naše oko nedohlédne, ale pocítí to naše peněženka při platbách za energie. Přesně taková místa dokáže zaizolovat jen foukaná izolace a Climatizer Plus se stal ideální volbou pro jeho vlastnosti akumulační a zároveň tepelně izolační. Lahodící hudbou pro naše uši je jeho použití v případě, že nemáme čas se trápit s kousavou nebo chemickou izolací. Přírodní foukaná izolace je také ekologicky šetrnou. Garance 20 let je tak na rozdíl od pouhých hobby marketových izolací jen třešničkou na pomyslném izolačním dortu zateplení.
Kolik té izolace dát? Když se dva perou a někdo fandí jednomu z nich, vždycky volá: „Nandej mu, co se do něj vejde!“ Tak to platí i s tepelnou izolací. Nandejte konstrukcím, co se do nich vejde. Lidé si myslí a často, aby ušetřili, tak spekulují, kolik asi té izolace bude stačit. 10 cm? Když ne deset, tak patnáct cenťáků? Dnes je standardem začínat na 30 cm, aby se efekt šetření a vůbec efektivita zateplení dostavily. Obecné pravidlo platí stále, čím víc izolace, tím nižší spotřeba a následná platba za energie. Zní to logicky a není na tom nic nového, jde spíš o to, se do takového typu zateplení pustit. Je to snadné. Zavoláte, přijede firma, za den dva (dle rozsahu) je hotovo. Zaplatíte jen to, co se nafouká. Zateplení, jako vše tzv. „na klíč“, je prostě in, vždyť nabídku dostanete ZDARMA.