Přesně takový je totiž Wienerberger e4 dům. Dům, jehož koncept vznikal ve spolupráci s ČVUT a dalšími experty, stojí na pomyslných čtyřech pilířích, jimiž jsou ekologie, energie, estetika a ekonomika. A není to jen myšlenka na papíře, takové domy už v Česku existují, další se stavějí a desítky dalších projektů se připravují.

Ještě, než otevřete příručku, můžete své představy o budoucím domě vizualizovat díky online konfigurátoru www.konfiguracedomu.cz do podoby 3D modelu. Díky tomu budete mít v ruce i základní rozpočet a použité materiály.

A pak už se nechejte vést příručkou, na níž se podíleli přední experti Wienerbergeru a která na více než padesáti stranách řeší všechny problémy a situace, které vás při stavbě mohou potkat. Už názvy jednotlivých kapitol dávají jasně najevo, že příručka pokrývá celou stavbu: Založení první řady obvodového zdiva, Zdění obvodového zdiva, Překlady, Založení a zdění vnitřního nosného zdiva, Skládaný strop, Založení a zdění obvodového zdiva v patře, Věnec a štíty, Nadkrokevní izolace, Laťování a pokládka střešní krytiny, Vnitřní příčky. V těchto deseti kapitolách najdete vše potřebné, zaručeně profesionální rady a postupy. A protože jednou vidět je lepší než třikrát číst, texty doprovázejí také názorné fotografie i instruktážní videa a vše je zpracováno i sdělováno formou, která je srozumitelná i laikům. Pamatováno je samozřejmě na všechny detaily, od potřebných pomůcek a materiálů až po speciální úkony, jako je například dokonalé zaměřování.

Wienerberger vydává příručku Návod na stavbu e4 domu svépomocí


Zjednodušeně řečeno – nechejte se svést ke stavbě domu snů s Wienerbergerem. Díky příručce vás celou stavbou povede krok za krokem a provede vás bezpečně všemi nástrahami. Ostatně, není nic jednoduššího než se přesvědčit. Příručku si totiž na webových stránkách www.e4dum.cz můžete zdarma a snadno stáhnout.

Bude to ten první krok na vaší cestě k vytouženému domovu snů. Na cestě, na které vám Wienerberger bude nejen odborným rádce, ale i spolehlivým partnerem. Škála podpory a pomoci, kterou společnost všem svépomocníkům nabízí, je totiž široká a pokrývá skutečně všechny fáze výstavby, od přípravy projektu až po kolaudaci.


Příručka pro svépomocníky
Příručka Wienerberger e4 dům svépomocí s podtitulem Návod na stavbu vašeho vysněného cihelného domu je již zdarma dostupná na webu e4dum.cz.


Wienerberger e4 dům a jeho principy

ekonomická dostupnost
Stavba rodinného domu z keramických stavebních materiálů představuje na soudobém realitním trhu dostupnou a dlouhodobě výhodnou investici.

energetická efektivita
Dům e4, především díky tepelné akumulaci a skvělým izolačním vlastnostem keramických materiálů, snižuje celkové energetické nároky a zabezpečuje tepelnou pohodu uvnitř stavby v zimě i v létě.

ekologická šetrnost
Dům e4 je postaven z přírodních surovin, minimalizuje dopady na životní prostředí a zodpovědně hospodaří s přírodními zdroji.

estetika, emoce, zdraví
Domov v konceptu e4 zajišťuje vysokou úroveň bydlení z hlediska zdraví, pohodlí, bezpečí i estetiky. Přírodní keramické materiály nevylučují žádné škodlivé látky a mají vynikající tepelně-izolační vlastnosti.