Atraktivní lokalita Písečná v Rožnově pod Radhoštěm nabízí zájemcům o nové bydlení komfortní městské zázemí a blízkost přírody Beskyd. Nové byty jsou obklopeny zelení a majitelům nabízí dokonalý výhled na vrchol hory Radhošť i celé město, které je zároveň v bezprostřední blízkosti od všeho, co moderní rodinné bydlení požaduje. Vzdálenosti školy, mateřské školky, veřejné dopravy, sportovního vyžití i možnosti nákupů jsou tady minimální. Developer pamatoval i na handicapované občany, kterým nabídl klidné bydlení s bezbariérovým přístupem do bytů. Své si tady najdou kromě mladých rodin i senioři, kteří oceňují pohodlné bydlení v objetí přírody, vybízející k příjemným procházkám a zároveň pohodlným dosahem všech potřebných zařízení včetně dobré dostupnosti do centra města.

Jana Křesťanová, manažerka prodeje projektu Eden Rožnov k lokalitě a nabídce bydlení uvedla: „Naše společnost ALFA CON stavby s.r.o. se zaměřuje především na development a výstavbu průmyslových a obchodních parků, distribučních center, výrobních a logistických hal nebo bytových domů. U bytové výstavby se vždy snažíme nabízet bydlení, které je osazené v těsné blízkosti přírody s volným pohybem. Samozřejmě důležitá je i dostupnost školek, škol, sportovních a volnočasových aktivit, obchodů a dobré napojení a těsnou blízkost na krajská a okresní města. Všechny tyto parametry téměř stovka nových bytů, realizovaných v rámci obou etap projektu Eden Rožnov, nabízí.“

Atraktivní lokalita Písečná v Rožnově pod Radhoštěm nabízí zájemcům o nové bydlení komfortní městské zázemí a blízkost přírody Beskyd.


I. etapa se začala stavět v roce 2018 a developer v jejím průběhu postavil pět bytových domů s 21 bytovými jednotkami. V průběhu roku 2019 byla zahájena výstavba II. etapy s 76 bytovými jednotkami v 10 bytových komplexech o třech až pěti podlažích. Díky rychlé výstavbě bylo ještě v průběhu roku 2020 dokončených nebo ve fázi dokončování 36 bytů v 6 bytových domech. Ve 4. čtvrtletí 2020 zahájil developer a generální dodavatel výstavbu dalších třech bytových domů. Poslední část II. etapy je naplánována na 1. čtvrtletí roku 2021, kdy se začne stavět poslední 10. bytový dům. Jednotlivé bytové domy umožňují širokou škálu dispozičního řešení bytů ve variantách 1+KK, 2+KK, 3+KK, 4+KK včetně bezbariérových jednotek. Součástí každého bytu je balkón, v přízemních a střešních bytech pak s možností terasy.  Tepelnou pohodu zajišťuje podlahové vytápění s tepelným čerpadlem typu vzduch-voda, které zároveň ohřívá pitnou i užitkovou vodu. Všechny domy a byty druhé etapy jsou realizovány z materiálů Ytong a Silka.

Manager projektu Eden Rožnov Jakub Schwarz si volbu stavebních systémů Ytong a Silka pochvaluje: „Na základě předchozích zkušeností a podle potřeb zákazníků jsme upravili některá technická řešení pro II. etapu výstavby tak, aby její realizace proběhla co nejlépe. Po zkušenostech z I. fáze, kde jsme řešili složité technologické postupy, jsme se rozhodli pro jiné konstrukční řešení. Volba padla na společnost Xella a její stavební materiály Ytong a Silka. Z těchto materiálů jsou v deseti nových bytových domech, realizovaných v rámci II. etapy, obvodové zdivo, příčky, schody a v neposlední řadě pak i střechy. Vnitřní nosné zdivo je z vápenopískových tvárnic Silka. Na mezibytové stěny jsme použili akustické tvárnice Silka, které nám nahradily ztracené bednění, využívané v I. etapě výstavby. Ytong nám jako jediný výrobce dodal kompletní stavební řešení v rámci různých stavebních pevností. Ocenili jsme především rychlost výstavby a práci s instalacemi. Ytong také umožnil velkou variabilitu v rámci klientských změn, kde našim zákazníkům nabízíme širokou změnu dispozic, příček a otvorů. Vzhledem k možnosti změnit velkou část vybavení a upravit jednotlivé bytové jednotky dle představ budoucích vlastníků jsme tak vlastně realizovali či ještě realizujeme 76 individuálních projektů. Komunikace s firmou Xella byla dobrá, veškerý systém objednávek jsme komunikovali pouze s jedním výrobcem, a nemuseli jsme tak koordinovat dodávky několika firem. Po celou dobu výstavby jsme samozřejmě měli k dispozici statika a technického poradce.“

Z materiálů Ytong a Silka jsou v deseti nových bytových domech, realizovaných v rámci II. etapy, obvodové zdivo, příčky, schody a v neposlední řadě pak i střechy.


Na obvodové zdivo byly použity tvárnice Ytong tl. 300 mm různých pevností: u 1. a 2. NP to byly tvárnice Ytong Statik P4-550, u 3. a 4. NP Ytong Univerzal P3-450 a u 5. NP Ytong Standard P2-400. Vnitřní nosné zdivo je z vápenopískových tvárnic Silka S20-1800 tl. 240 mm, příčky různé tloušťky jsou z tvárnic Ytong Klasik P2-500. Rychlou, snadnou a bezpečnou montáž umožnily stropy a střechy Ytong Ekonom 250. Součástí dodávek ze strany společnosti Xella byly i prefabrikované schodiště Ytong, překlady Ytong i prefabrikáty betonové pro tvárnice Silka. Ve výčtu použitých produktů nechyběly ani maltové směsi a pily na Ytong a Silku.