merXu je platforma pro online obchodování určená pro firmy ze střední a východní Evropy. Na trh byla uvedena v listopadu 2020 a nabízí již více než 400 000 produktů v kategoriích, jako je bezpečnost při práci, stavebnictví, chemie a metalurgie, elektrotechnika, osvětlení, strojírenství, nářadí, topení a hydraulika.

Kategorie nářadí zahrnuje více než 140 tisíc výrobků a tvoří aktuálně významnou část nabídky merXu.com. Nabízí rozpracované podkategorie ručního nářadí, příslušenství k nářadí, akumulátorové elektrické nářadí, síťové nářadí, zahradní nářadí, obráběcí nástroje a nářadí, pneumatické nářadí, příslušenství pro svařování a spalovací zařízení.

Ruční nářadí

Začněme s nejzákladnější podkategorií, tedy s ručním nářadím. Obsahuje více než 31 000 nabídek od firem z České republiky, Slovenska, Polska, Estonska, Litvy a Lotyšska. Každý produkt má cenu vyjádřenou v měně prodávajícího, přičemž 24 000 z toho je v českých korunách.

Mezi nejpočetnější podkategorie ručních nástrojů patří měřicí nástroje (více než 4000 výrobků), ráčnové nástavce (téměř 4000), otevřené koncové klíče (více než 3300), kleště (více než 2000), nože a nůžky (více než 1600). Mezi ručním nářadím se nacházejí výrobky těch nejznámějších a ceněných značek na světě. Uveďme alespoň značky, jako Bahco, Bessey, Facom, Gedore, Hazet, Irwin, Jokai, King Tony, Knipex, Stahlwille, Stanley nebo Wera. Nabízejí je mezi jinými následující renomované firmy: FOXEL electrotro, KOVE TOOLS, TECHMIKS, Toolmarketing Osaühing.

Aku a elektrické

Další důležitou kategorií na trhu s nářadím jsou, jak je známo, kategorie akumulátorového a elektrického nářadí. Pochopitelně rovněž obsahují přídavná zařízení používaná u tohoto typu nářadí. Na merXu.com je aktuálně 25 334 nabídek elektrického nářadí a příslušenství, zatímco aku nářadí včetně příslušenství je 25 333. Mezi nimi nalezněme renomované světové výrobce elektrického nářadí a jeho příslušenství: Bosca, Dewalt, FEINa, Hitachi, Husqvarna, Makita, Milwaukee. Za zmínku stojí uvést rovněž ceněné české elektrické nářadí od firmy Narex, a rovněž výrobce speciálních zařízení, jako jsou: BENNING (měřicí přístroje pro elektrikáře), Gesipa (nýtovačky), Leica (měřicí přístroje), Pressol (maznice) a STABIL (měřicí přístroje).

Kategorie pneumatického nářadí nabízí včetně příslušenství a kompresorů více než 800 položek. Patří mezi ně výrobky značek: DeWALT, Facom, Fini, Schneider, Stanley a Stanley Bostich.

Partneři merXu

O merXu

merXu.com je prodejní online platforma pro společnosti z regionu střední a východní Evropy působící v sektoru B2B, jak pro malé a střední podniky, tak pro velké subjekty. Platforma merXu je zabezpečeným obchodním prostředím, které spojuje prověřené kupce i prodejce a umožňuje jim provádět transakce napřímo či prostřednictvím poptávky. Tato horizontální e-commerce platforma se zaměřuje především na obchod se zbožím z nespotřebních kategorií, jako jsou chemikálie, stavebnictví, elektrotechnika, instalace, průmyslové výrobky, zdraví a bezpečnost při práci či nástroje pro profesionály. Platforma merXu v současné době funguje v Polsku, České republice, na Slovensku, v Litvě a Estonsku.