Dá se s nimi vytápět a chladit prostory s výškou od cca 2 do 50 m jak komfortně, tak i efektivně. Lze uspořit až 40 % energie oproti jiným systémům. Navíc jsou mimořádně lehké a nabízí vytříbený design. Zaručují příjemné vnitřní klima po celý rok.


Individuální řešení vytápění a chlazení „na míru“

Se stropními sálavými panely Zehnder ZFP vytvořila společnost Zehnder nový systém pro vytápění a chlazení hal, který díky svému modulárnímu designu splňuje individuální požadavky zákazníků pro plánování projektů. Desetiletí zkušeností v oblasti vytápění a chlazení, stejně jako další vývoj prověřených vlastností, umožnily vytvoření této nové generace stropních sálavých panelů. Modulární design Zehnder ZFP nabízí snadnou vzájemnou kombinovatelnost jednotlivých prvků a tím neporazitelnou flexibilitu. Samonosný panel je vyroben z ocelového plechu se speciálním svěrným profilováním Zehnder, do kterého jsou vlisované ocelové trubky Ø 15 mm, shora vložená izolace a pomocí závěsných sad připevněny ke stropu, na nosníky nebo na střechu. Základní moduly panelů se spojují a doplňují dle konkrétních požadavků zákazníka. Lze volit délku a šířku panelů, typ izolace, způsob spojení koncových kusů, kryty spojů stejně jako vestavět zapuštěná LED svítidla od společnosti Zehnder nebo objednat výřezy pro splinklery, reproduktory a jiné prvky.

Všechny komponenty nových stropních sálavých panelů Zehnder ZFP jsou kompletně galvanizovány a díky tomu mimořádně odolné proti korozi. Nízká hmotnost panelů nejen snižuje zatížení střechy, ale i usnadňuje jejich instalaci.


Malé zatížení střechy, nízké náklady na montáž, maximální odolnost proti korozi

Nízká hmotnost nových stropních sálavých panelů (vč. vody a izolace pouhých cca 14 kg/m²) nejenom snižuje zatížení střechy, ale usnadňuje jejich instalaci. Každý projekt se vyrábí na přání klienta podle zakázky a dodává se na stavbu ve sledu tak, jak se budou prvky instalovat. Všechny komponenty panelů Zehnder ZFP jsou kompletně pozinkované a díky tomu mimořádně odolné proti korozi. Malý průměr trubek a speciální profilování plechu rovněž zvyšují výkon stropních panelů u nízkoteplotních systémů vytápěných tepelnými čerpadly a přispívají k jejich nízké hmotnosti.


Elegantní design. Rozmanité možnosti použití

Stropní sálavé panely Zehnder ZFP jsou vhodné nejen pro průmyslové objekty – výrobní či logistické haly, ale rovněž pro sportovní, prodejní a výstavní prostory nebo budovy v potravinářství s výškou 2-50 m. Pro každý typ budovy se dají využít různé komponenty a provedení. Například zvýšené neviditelné koncové kusy a krycí plechy spojů panelů přispívají k elegantnímu vzhledu interiéru. Na přání lze produkt dodat až v 700 barevných odstínech a sladit jej s prostředím. O dobré nasvícení vnitřních prostor se postarají dekorativní LED svítidla integrovaná ve stropních panelech. Perforované provedení panelů s akustickou izolací optimalizuje akustické vlastnosti. Pro zvýšení efektivity jejich sálavého výkonu je možné po obou stranách nainstalovat sálavou clonu, která zvyšuje podíl sálání až na 88 % a tím maximální úsporu energie. Přednosti stropních panelů Zehnder ZFP v kostce a možnosti aplikace ve videu zde.

Příklad modulárního systému panelů ve výrobní hale. Pro zvýšení efektivity sálavého výkonu panelů Zehnder ZFP lze po obou stranách panelu nainstalovat sálavou clonu, která zvyšuje podíl sálání až na 88 % a tím maximální úsporu energie.


Optimální vnitřní klima po celý rok. Úspora až
40 % energie

Stropní sálavé panely Zehnder ZFP umožňují kromě vytápění i efektivní chlazení. Dosahují tepelného výkonu 673 W/m2 při Δ t = 55 K a chladícího výkonu 97 W/m2 při Δ t = 8,5 K. Jsou vhodné pro provozní teploty až do 120 °C při maximálním provozním tlaku 10 bar. Prvotřídní rozvod tepla zajišťuje energeticky úsporné vytápění a chlazení s úsporou až 40 % energie oproti jiným systémům. Zaručují neustále příjemné vnitřní klima. Nové stropní sálavé panely od společnosti Zehnder jsou již k dodání. Neváhejte firmu Zehnder kontaktovat a vyžádat si návrh panelů pro Váš objekt a cenovou nabídku: tel. 733 73 70 70, jiri.stekr@zehndergroup.com

Společnost Zehnder nabízí také uzavřené stropní sálavé systémy pro rodinné domy i veřejné interiéry. Jako příklad uveďme aktivační moduly Zehnder PAM pro sádrokartonové stropy, poskytující architektům a projektantům maximální možnou tvůrčí volnost. Tyto moduly jsou nainstalovány v jednom z pavilonů rehabilitačního ústavu v Kladrubech. Více se dozvíte ve videoreportáži.

Více informací získáte na webové stránce www.zehnder.cz/stropni-panely-zfp

Společnost Zehnder nabízí také uzavřené stropní sálavé systémy pro RD i veřejné interiéry.