Ba právě naopak. Jeho interiér je nový, moderní a mimořádně příjemný zároveň. Velkou měrou k tomu přispívají teplé barvy přírodních materiálů, které byly k jeho realizaci použity.

Vedle dřevěných desek stolů a dveří v identické dýze se stoly jsou to zejména cihlové obklady stěn a nosných sloupů, které celý prostor zútulňují a dodávají mu uklidňující, intimní atmosféru. Pro cihlový obklad interiéru si investor vybral cihlové obkladové pásky série Sintra s obchodním označením R 658 Sintra ardor belino ze sortimentu společnosti Lipea s.r.o., která se na prodej, servis i montáž těchto materiálů dlouhodobě specializuje. Tento hrubý, rustikální pásek s červeno hnědým melírem je stálobarevný, má životnost po dlouhá desetiletí a je mrazuvzdorný. To umožňuje jeho aplikaci nejen v interiérech, ale také exteriérech budov při realizaci fasád, podezdívek plotů, krbů nebo komínových těles.

Nevšední vzhled, krása přírodního materiálu a navození pocitu tepla jsou však jen některé z neocenitelných vlastností, které jsou pro cihlové obklady vlastní. Těmi dalšími jsou jejich trvanlivost, vysoká pevnost, minimální nároky na údržbu a velká odolnost proti otěru. Právě díky nim si interiéry s jejich využitím uchovávají dlouhodobě neměnný, atraktivní vzhled i při velkém provozním zatížení.

Pokud proto přemýšlíte i Vy o využití lícových cihel či cihlových obkladových pásků v rámci rekonstrukce či výstavby rodinného domu nebo přeměny provozních prostor, neopomeňte si prohlédnout široký sortiment těchto materiálů a využít mnohaleté zkušenosti pracovníků společnosti Lipea s.r.o. Rádi Vám poradí a pomohou vybrat pro Vás optimální variantu řešení obkladů pro jakýkoliv z Vašich stavebních záměrů.

Ivo Románek

Fotoarchiv: Lipea s.r.o.