Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. vyrábí a dodává komplexní cihelný systém pro hrubou stavbu, jehož součástí jsou také komíny s obvodovým pláštem z broušených cihelných tvarovek. Při jejich použití je zajištena součinnost komínového tělesa s okolním zdivem z důvodu stejných fyzikálních vlastností použitého materiálu. Nevznikají trhliny vlivem rozdílné tepelné roztažnosti, stejnorodý podklad pod omítku již nepotřebuje žádnou penetraci nebo jiné úpravy. Broušené keramické komínové tvarovky spojované lepidlem zajištují přesnost a rychlost výstavby komínového telesa.
Komínový systém obsahuje veškeré prvky a příslušenství, které jsou pro správnou funkci každého komínu nezbytné. Unikátní konstrukce broušených keramických komínových tvarovek se zadním odvětráním komínového tělesa zajišťuje optimální funkci komínu. Lze postavit komínové teleso s libovolným počtem pruduchů při libovolné kombinaci průměru a typu vnitřních vložek. Půdorys jednoprůduchového komínového telesa je 400 x 400 mm, dvouprůduchového 800 x 400 mm. Každý další průduch prodlouží komínové teleso o 400 mm. Je možné navrhnout i víceprůduchový komín s volnou šachtou pro odvětrání nebo rozvody TZB.
Zdění komínového tělesa se provádí na lepicí maltu a spojování komínových šamotových vložek na spárovací šamotovou hmotu. Montáž je jednoduchá, úsporná a rychlá. Existuje také několik variant řešení nadstřešní části komínu a to běžné omítnutí, obložení cihelnými pásky, vyzdění z komínových prstenců, případně lze použít komínové návleky, které chrání plášt komínového tělesa před povětrnostními vlivy.
Pro všechny druhy paliv a všechny druhy spotřebičů s přirozeným odvodem spalin je určen komínový systém HELUZ KLASIK. Skládá se z broušených cihelných tvarovek obvodového pláště, tepelné izolace a vnitřních šamotových komínových vložek, které spoluvytváří celistvý komínový průduch odolávající teplotním i vlhkostním změnám. Vnitřní průměry dodávaných vložek jsou 160 a 200 mm. Systém HELUZ PLYN je určen pro spotřebiče na plynná paliva s teplotou spalin do max. 120 °C. Tento systém tvoří plastové komínové vložky o průměru 80, 110, 125 nebo 160 mm a broušené cihelné tvarovky obvodového plášte. Nový komínový systém HELUZ MULTI umožňuje připojení všech typů spotřebičů s přirozeným i nuceným odvodem spalin. Dodává se v průměrech 140, 160 a 200 mm. Systém pro tuhá paliva se skládá z keramických izostatických trubek, tepelné izolace a cihelných tvarovek obvodového plášte, sestava pro plynná paliva je dodávána bez tepelné izolace.
________________________________________________________________________________________________
HELUZ cihlářský průmysl v. o. s.
373 65 Dolní Bukovsko 295,
tel.: +420 385 793 030, fax: +420 385 726 145
e-mail: kominy@heluz.cz
www.heluz.cz, zákaznická linka: 800 212 213