Letošní Aquatherm je již 23. ročníkem tohoto mezinárodního odborného veletrhu vytápěcí, ventilační, klimatizační, měřící, regulační, sanitární a ekologické techniky, který se koná 3. – 6. 3. v letňanském areálu PVA EXPO Praha. Stánek Panasonic s číslem 237 se bude nacházet v hale 2 a jeho 60 m2 bude rozděleno do tří tematických sekcí – rezidenční chlazení, rezidenční vytápění a komerční či průmyslové produkty. Na co se mohou návštěvníci v každé ze sekcí těšit?


Rezidenční chlazení

V této části stánku se zástupci laické i odborné veřejnosti budou moci podívat na prezentaci vlajkové řady domácích klimatizací Panasonic Etherea i praktickou ukázku filtrace vzduchu pomocí technologie Nanoe X. Jako součást klimatizace Panasonic Etherea dokáže prostřednictvím nanočástic efektivně snižovat v ovzduší výskyt pylů, bakterií, virů a poradí si i se silným tabákovým kouřem.

Návštěvníci se ovšem mohou těšit i na novou řadu klimatizací – Panasonic TZ. „Ta se vyznačuje mimořádně kompaktním designem a šířkou pouhých 779 mm, která umožňuje instalaci i do velmi úzkých prostor – například nad dveře, říká Radek Vanduch, hlavní technik společnosti Panasonic Heating & Cooling.


Rezidenční vytápění

Hlavní „hvězdou“ této sekce bude nejnovější generace tepelných čerpadel – Panasonic Aquarea Generace J. Tato řada je kompletně vybavena ekologickým chladivem R32 a nabízí účinnost topení s COP 5,33. Při ohřevu je COP na hodnotě do 3,3 s garantovanou výstupní teplotou vody až 60 ˚C i pro nízkoteplotní standartní modely SDC. „Jsme velmi hrdí na to, že vnitřní jednotky nejnovější generace čerpadel Aquarea v provedení bi-block a varianta All-in-One se vyrábí již druhým rokem v ČR, konkrétně v našem plzeňském závodě,“ říká Vanduch.

Vizualizace stánku Panasonic H&C na Aquatherm Praha 2020

Vizualizace stánku Panasonic H&C na Aquatherm Praha 2020


Komerční / průmyslové produkty

V kategorii produktů pro komerční využití Panasonic plánuje české veřejnosti představit především nejnovější chladicí jednotky R744, které využívají k procesu chlazení CO2, „Tyto jednotky jsou určeny pro instalace v místech, kde se používají mrazničky a chladicí skříně pro chlazení potravin jako čerpací stanice či supermarkety. Jednotky navíc dokážou využívat zbytkové teplo z procesu chlazení k produkci teplé vody, a jednotky se tak ideálně hodí i do restauračních provozů,“ říká Vanduch.

Na stánku Panasonic se návštěvníci rovněž seznámí s novým teplosměnným výměníkem pro řadu komerčních jednotek PACi s chladivem R32. Tento produkt s názvem PACi R32 jako první na trhu nabízí možnost použít vodní výměník v klimatizačních systémech pro chlazení nebo ohřev vody.

V neposlední řadě Panasonic H&C na svém stánku představí jednotky ECOi-W. Tato nejnovější řada reverzibilních blokových chladicích jednotek s axiálními ventilátory pro venkovní instalaci dosahuje špičkových hodnot energetické účinnosti s celkovými průměrnými hodnotami SEER 3,85 a SCOP 3,32.

Návštěvníci Aquatherm Praha 2020 se mohou těšit i na dárkové poukazy po dobu trvání veletrhu. Například na částečnou úhradu instalačních nákladů v případě pořízení klimatizace Panasonic Etherea nebo na řídící systém Smart Cloud zdarma při zakoupení tepelného čerpadla Aquarea.

Pro více informací o Panasonic H&C navštivte www.aircon.panasonic.eu. Více detailů o veletrhu Aquatherm Praha 2020 naleznete na webu www.aquatherm-praha.com.