ECOi-W AQUA-Z DC používá chladivo R32 s nízkým GWP (potenciál globálního oteplování) a má mnohem nižší uhlíkovou stopu než jednotky, které využívají chladivo R410A. S deseti modely pouze pro chlazení a třinácti reverzibilními modely nabízí pestrou paletu řešení a flexibilitu pro komerční objekty s různorodými požadavky na instalaci. Řada obsahuje tři konstrukce šasi – šasi s ohnutou cívkou[1] a dvě multi-V šasi2. Verze H je navíc vybavena spirálami Fin&Tube se zmenšeným průměrem 7,2 mm, které optimalizují náplň chladiva a snižují uhlíkovou stopu až o 85 %3.

Klíčovým rysem ECOi-W AQUA-Z DC je jeho dvouokruhové provedení, které zahrnuje čtyři spirálové kompresory. To zajišťuje nepřetržitý provoz a vysokou flexibilitu i v případě selhání jednoho z okruhů. Tím je zajištěn spolehlivý výkon především v náročných klimatických nebo provozních podmínkách.

Mimořádně nízká hlučnost provozu
Další prioritou při návrhu ECOi-W AQUA-Z DC bylo snížení hluku, kdy jsou jednotky k dispozici ve standardní i supertiché verzi. Supertiché modely jsou vybaveny kompresorovými plášti pro jednotky o výkonu 150–170 kW a kompresorovými skříněmi i plášti pro jednotky s výkonem 190–380 kW. Zmíněné pláště umožňují snížení hluku až o 5 dB(A) ve srovnání se standardními verzemi jednotek.

Možnost napojení na Smart Grid
Dalším klíčovým atributem ECOi-W AQUA-Z DC je vylepšený sezónní výkon, který se může pochlubit maximálním SEER 5,2 a SCOP 4,0, což zajišťuje vysokou účinnost po celý rok. Jednotky jsou navíc vybaveny inteligentní řídicí logikou, která umožňuje pokročilé řízení pracovní obálky kompresoru. Je rovněž vybavena možností zapojit jednotky do tzv. Smart Gridu (SG), tedy inteligentní sítě, což zajistí optimalizaci výkonu a ještě významnější energetické úspory i snížení dopadu provozu jednotek na životní prostředí.

Pro další informace navštivte web https://www.aircon.panasonic.cz.