Ti, kdo při výstavbě domu předjímali a vybavili svůj dům doplňkovým vytápěním, mohou v klidu spát.  I když přerušení dodávek energií znamená vždy nepříjemný zásah do chodu domácnosti. S krbovými kamny máte zajištěn alespoň základní tepelný komfort. Nehledě na pocitovou stránku věci. Není teplo jako teplo a ti, co mají doma krb, vám to jistě potvrdí. Ostatně ne nadarmo se říká, posedět si u krbu. Plápolající krb zkrátka přináší mnohé výhody, které vám klasické radiátory nejsou schopny poskytnout. Trocha námahy, která se k provozu krbových kamen váže, stojí rozhodně za to. Ostatně moderní krbová kamna mají nesrovnatelně lepší účinnost než její předchůdci. Doslova stačí večer zatopit a bez dalších zásahů udržíte teplo až do rána.

Velký posun zaznamenala rovněž komínová technika. Ta se musela přizpůsobit nejen zvyšujícím se požadavkům na efektivitu a rychlost výstavby, ale i na snižující se energetickou náročnost budov.  Narušení obálky domu komínovým průduchem je tak dnes nemyslitelné. Díky současnému preciznímu technickému provedení některých komínových systémů je jejich instalace možná i do nízkoenergetických či pasivních domů. Instalace je i nepoměrně rychlejší a snazší než u jejích předchůdců. Zájemci o krbová kamna si mohou navíc vybrat systém, který nabízí kompletní komínový systém i s krbovými kamny. Jedním z takovýchto produktů je  například systém Schiedel Sirius. Jedná se o krbová kamna Sirius dodávaná v balíčku s inovovaným lehkým nerezovým komínovým systémem Schiedel Permeter Smooth Air. Součástí systému je lehký nerezový komín s hladkým elegantním vzhledem, který je zajímavý zejména přívodem vzduchu  ke spalování přímo komínovým systémem, což bylo doposud standardem pouze u prémiových keramických komínových systémů. Vzduch z místnosti je potřeba pouze při zatápění. Po dosažení určité teploty se vzduch začne natahovat meziprostorem komína a dvířka krbových kamen se díky interlock systému automaticky uzavřou. Proto je zcela nezávislý na přívodu vzduchu z místnosti a najde uplatnění i v nízkoenergetických domech s řízeným větráním a rekuperací tepla.


Kompatibilní krbová kamna Sirius jsou vybavena tzv. triple- air konektivitou. To znamená, že je možné, je napojit na spalovací vzduch a komínové těleso třemi způsoby - shora, zezadu ale i spodem, např. prostorem pod podlahou. Vysoká účinnost celého systému je samozřejmostí. Minimum spotřebovaného dřeva zajistí maximální tepelnou pohodu.