Na prvním místě je bezpečí

Komín musí především splňovat svou funkci a bezpečně odvádět spaliny od tepelných spotřebičů v domácnostech. Proto je důležité nepouštět se do neprobádaných vod a vsadit na kvalitní materiály a prověřené výrobce. Na našem trhu , co se týče týče zkušeností, nemá konkurenci přední výrobce komínových systémů, společnost Schiedel.  Ta se již více jak 70 let zabývá vývojem a výrobou komínových systémů. Je to právě společnost Schiedel, která stojí téměř bezvýhradně v čele inovací.  Každého domácího kutila by měl zodpovědný stavebník odradit od nesystémových řešení, které se sice na první pohled mohou jevit lákavě, co se do prvotních úspor týče. Ale jakékoliv experimentování se v tomto případě může tvrdě nevyplatit. Systémové komíny zajistí nejen bezpečný chod po několik dekád, ale vztahují se na ně i veškeré garance, které firmy nabízejí. Požáry od komína nejsou u nás nijak ojedinělým jevem a pokud vám škodu nikdo nezaplatí, mohou přijít velmi draho.

Ideální komín nejen na dodatečnou výstavbu

Nerezové komínové systémy, které se co se kvality týče vyrovnají stavebnicovým komínovým systémům s keramickou vložkou, jsou oblíbené zejména při rekonstrukcích. Lehká nerezová konstrukce dovolí jednoduché ukotvení na fasádě a velmi rychlou a bezproblémovou výstavbu. Ať už se instaluje tam, kde se na komín v prvotním návrhu nemyslelo nebo z důvodu dodatečné výstavby krbu, nerezový komín znamená nejednodušší cestu k vysněnému cíli. Často jsou ale vyhledávány i u novostaveb, kde si architektonický záměr žádá zajímavé řešení spalinové cesty. Lehké nerezové komíny jsou populární variantou komínových systémů zejména díky své snadné a rychlé instalaci, která je doslova otázkou hodin.

Schiedel Kerastar


Ocelová elegance v různých barvách

Pokud je rozhodujícím kritériem při výběru komína estetická stránka, je dobré vybrat takový systém, který je schopen splnit veškeré individuální požadavky. Z nabídky společnosti Schiedel stojí za zmínku jistě Schiedel Permeter, který je možné pořídit i za velmi přijatelnou cenu. Tento moderní komínový systém s vnitřní nerezovou vložkou, tepelnou izolací a pláštěm z komaxitované pozinkované oceli, lze pořídit v několika tloušťkách a třech barevných variantách: bílé, šedé nebo černé. Komín tak lze sladit s domem nebo naopak vytvořit netradiční barevný kontrast. Velmi dobře působí v industriálních a architektonicky zajímavých interiérech. Díky velkému množství různých prvků lze komín přizpůsobit a poskládat do individuálních tvarů tak, aby působil doslova jako vyrobený na míru. Velkým plusem komínu Schiedel Permeter je univerzálnost použití. Umožňuje odvod spalin od všech typů spotřebičů na všechny druhy paliv. Velmi elegantní variantu představuje komínový systém Permeter Smooth, jehož spoje se obejdou beze spon. Ostatně přesvědčte se sami v naší obrazové galerii.

 

Schiedel Permeter Smooth


Prémiovou variantu nerezového komínu reprezentuje Schiedel  Kerastar (viz titulní foto). Tento systém s prvotřídní keramickou vložkou a nerezovým pláštěm je to nejlepší, co se na našem trhu nabízí.  Pro milovníky industriální architektury stojí za zmínku komínový systém Schiedel HP 5000, který dokáže odolávat extrémnímu podtlaku a velmi vysokým teplotám v průmyslových procesech.

Komínový systém Schiedel HP 5000