Celé tři čtvrtiny lidí, kteří plánovali výstavbu domu by si přáli zakomponovat krbová kamna do svého interiérů. Důvody, proč k tomu nakonec v celé řadě případů nedojde, jsou zpravidla dva. Nedostatek prostoru a upřednostnění jiného rozměrnějšího vybavení, případně nedostatek sil pro řešení dalších dvou položek  při výstavbě – hledání dodavatele komína a krbových kamen.

Komín a krb od jednoho dodavatele

Při detailnějším prostudování nabídky komínových systémů na našem trhu jsme přišli na to, že tyto obavy jsou neopodstatněné. Společnost Schiedel,která se zabývá vývojem a výrobou komínových systémů již více jak 70 let, má ve své portfoliu produktovou řadu monolitických komínových systémů Kingfire se zabudovanými krbovými kamny. Zabijete tak dvě mouchy jednou ranou. Místo složitého hledání dvou dodavatelů na komín a krb, vám jedna firma dodá vše v jednom produktu. Výhodou je tak nejen ušetřený čas při hledání dodavatele ale i velmi rychlá instalace celého systémů.  Ten se na stavbu doveze již na míru vyrobený z továrny a instalace jeřábovou technikou zabere v řádu několik desítek minut. Celý systém  zabírá plochu pouhých 45x45 cm, což představuje zhruba polovinu než klasický komín, na který jsou napojena krbová kamna. Vizuálně působivý krb splňuje ty nejnáročnější technické požadavky a je zcela nezávislý na vzduchu z interiéru.

Schiedel Kingfire Lineare S

Doplňkové vytápění dřevem je dlouhodobá investici, která se vyplatí

Mnoho lidí se stále na krbová kamna v domě dívá jako na zbytečný luxus, který pouze doplňuje nejběžnější plynové či elektrické vytápění. Ale nejedna technická studie dokazuje, že doplňkového vytápění dřevem přináší nemalé výhody. Majitelé krbových kamen se stávají nezávislejšími na na externích dodavatelích energie a navíc ušetří nemalé náklady na vytápění při rozumném využívání jak hlavního, tak vedlejšího zdroje vytápění. Prvotní vyšší investice se tak v dlouhodobém horizontu každopádně vyplatí.

Novinka Kingfire Grande pro milovníky designu

Klasiku mezi produkty Kingfire představuje jednoznačně model Lineare S nebo Classico S.  Pokud však hledáte opravdu prémiový produkt doporučujeme vám letošní novinka Kingfire Grande S. Jako všechny typy monolitickým komínových systémů maximálně splňují současné technické standardy. Unikátem jsou ale do prostoru vedená prosklená dvířka, která nabízí pohled na plápolající oheň ze tří stran. Zabudovaná krbová vložka je zcela nezávislá na vzduchu z interiéru. Vzduch potřebný ke spalování je přiváděn samostatnou šachtou vedenou komínem. Tento systém je tak plně kompatibilní s řízeným větráním, které je nezbytné zejména v nízkoenergetických domech. Vysoká účinnost spalování a nízké emise jsou v případě produktu Grande S samozřejmostí. Opětovnou technickou, ale hlavně designovou kvalitu dokázal tento model i tím, že získal zlatou medaili za design na letošním mezinárodním stavebním veletrhu v Brně.


Schiedel Kingfire Classico