Instalace moderních střešních ventilátorů je stále populárnější. Úspěšně nahrazují tradiční gravitační ventilaci, která není vždy účinná. Jedním z nejzajímavějších využití tohoto systému je patentované řešení odvětrávání kuchyní značky Tichá kuchyně VILPE. Je založeno na propojení digestoře bez zabudovaného motoru se střešním ventilátorem VILPE.

Díky delší dráze je skutečný odtah mnohem větší než u tradiční digestoře s motorem, který bývá umístěn přímo nad hlavou. Kromě vysoké účinnosti systém Tiché kuchyně navíc minimalizuje úroveň hluku v místnosti. Práci motoru v digestoři přebírá motor v připojeném střešním ventilátoru, zatímco v kuchyni se nachází pouze samotná digestoř a ovládání. Výsledkem je nižší úroveň hluku, než je u nejtišší digestoře se zabudovaným motorem.

 

Pro instalaci Tiché kuchyně si stačí vybrat z bohaté nabídky VILPE: odpovídající model ventilátoru (E120, E190, E220), příslušnou instalační sadu vhodnou pro daný typ zastřešení a také bezmotorovou digestoř s možností připojení ke střešnímu ventilátoru. Všechny součásti systému jsou vzájemně kompatibilní a zároveň snadno instalovatelné, bezpečné a mimořádně odolné.

Novinkou je energeticky úsporný ventilátor VILPE Eco vybavený stejnosměrným motorem. Díky němu je zařízení výkonnější a spotřebovává o 40 - 60 % méně energie než ventilátory se střídavým motorem.

Systém Tiché kuchyně VILPE výrazně zvyšuje úroveň bydlení a napomáhá vytvářet komfortní kuchyni či celý obytný prostor, v němž se kuchyně nachází. Široký výběr digestoří umožňuje systém přizpůsobit místu instalace i designu interiéru.

Kuchyně s tradiční digestoří                           Kuchyně se střešním ventilátorem


Více informací o systému: www.tichakuchyne.cz