Jednoduchá pokládka podlahoviny, design věrně imitující přírodní materiály, luxusní a elegantní vzhled. Kombinace stylového vinylu a plovoucí podlahy je v současné době trendem ve vývoji podlahových krytin. Z tohoto důvodu přináší česká společnost Fatra na trh podlahovinu FatraClick, která je založena na unikátním systému skládání podlahových dílců do sebe. Díky patentovanému zámkovému systému „UniClic“ si tuto podlahu zvládnete položit sami, a to i bez drahého nářadí či velkých zkušeností.

Podlahovina FatraClick v sobě účelně kombinuje výhody vinylových a klasických plovoucích podlah. Pokládá se tak, že stejně jako plovoucí podlaha není pevně spojena s podkladem a zároveň její vinylový povrch zajišťuje vysokou odolnost vůči poškození. Díky korkové vrstvě je chůze po ní příjemná s minimálním kročejovým hlukem, a podlaha tak získává i skvělé tepelně izolační vlastnosti.

Žádné lepení, stačí opravdu jen kliknout a spojovat jednotlivé části do sebe. Můžete si tak vytvořit i vlastní netradiční kombinace. Pokud by došlo k poškození podlahy, jistě oceníte jednoduchou výměnu jednotlivých dílců.

Tato podlahová krytina je složena ze tří základních vrstev. Pomyslný střed podlahy tvoří HDF deska se zvýšenou odolností proti vlhkosti, která je ve spodní části opatřena zvukově izolační vrstvou korku. Na vrchní část je využito PVC materiálu s polyuretanovou úpravou a nášlapnou vrstvou. Formát jednotlivých palubek je 1 235 x 230 mm s celkovou tloušťkou 9,5 mm, z toho tloušťka nášlapné vrstvy činí 0,40 mm.

Neméně důležitá jako funkční vlastnosti je také estetická stránka. V tomto ohledu vás nabídka dekorů podlahovin FatraClick ohromí. Vzory jako jsou například Dub sametový, Ořech francouzský či Kaštan bělený dodají vašemu interiéru zcela novou a originální atmosféru. Můžete také zcela proměnit ráz vašeho domova a vdechnout mu špetku exotiky díky dekorům jako jsou Borovice karibská, Platan římský nebo Dub vintage. Naopak lidé preferující rustikální styl zde najdou své favority v podobě dekoru Dubu přírodního nebo Modřínu sibiřského.

Klidné i dynamikou nabité vzory, které na první pohled nerozeznáte od přírodního dřeva, vám také na dotek zprostředkují přirozený vjem z povrchové struktury věrně imitující kresbu dřeva i se suky. Celkem můžete vybírat z 20 originálních přírodních dekorů inspirovaných dřevinami z celého světa, přičemž ke všem jsou nabízeny i designové lišty ve stejných vzorech.

Podstatným faktorem, který ovlivňuje výběr podlahy do mnoha domácností, jsou nároky na údržbu a běžný úklid. FatraClick vás v tomto ohledu příjemně překvapí, neboť vyžaduje minimální námahu při úklidu. Jednoduše setřete podlahovinu mopem a můžete přivítat návštěvu nebo si spokojeně užívat her se svými dětmi. Vysoká odolnost vůči mechanickým vlivům ji předurčuje také do bytů s domácími mazlíčky.

Podívejte se na výměnu podlahy novýma očima, berte ji jako výzvu a dokažte si, že svůj domov dokážete k obrazu svému změnit vy sami. Přesvědčte se, že nakonec bude mnohem složitější shodnout se s ostatními členy rodiny na výběru vhodného dekoru podlahy než její následná pokládka.

Podrobné informace o nabízených dekorech, obrazovou galerii a další specifikaci podlahovin Fatra­Click získáte na www.fatrafloor.cz.

Fatra, a. s.
třída Tomáše Bati 1541, 763 61 Napajedla
tel.: 577 501 111, fax: 577 502 555
e-mail: info@fatra.cz, www.fatra.cz