Lidé se čím dál víc zajímají o zdravý životní styl a stále více jim záleží i na tom, jak zdraví prospěšné je prostředí, ve kterém bydlí či pracují. Podle průzkumů totiž v interiéru trávíme až 80 procent dne. Proto je mimořádně v trendu sádrokartonová deska Activ´Air od společnosti Rigips, která disponuje technologií umožňující pohlcování formaldehydu.

Activ´Air nám dělá velkou radost a jeho úspěch je důkazem, že lidem záleží na tom, aby pobývali ve zdravém prostředí,“ uvádí k tomu marketingový ředitel společnosti Rigips, Martin Sochor.

Nepřítel jménem formaldehyd
Deska této látky ze vzduchu dokáže absorbovat až 70 procent. Formaldehyd je lidskému zdraví škodlivý a bohužel se nachází v mnoha komponentech našich interiérů. Ve vnitřním prostředí se uvolňuje především z dřevotřísek, které se používaly zejména při výrobě nábytku a podlah. Formaldehyd je obsažen také ve starých barvách, lacích, lepidlech, kobercovinách nebo textiliích.

AirMal
Aby technologie Activ´Air opravdu fungovala a formaldehyd ze vzduchu pohlcovala, je potřeba používat vhodné finální nátěry. AirMal splňuje přesně to, co desky potřebují: je velmi prodyšný - sněhobílý - vysoce kryvý - otěruvzdorný – tónovatelný.

1

Naopak nevhodné jsou nátěry na minerální bázi (vápenné, na bázi vodního skla) i hliníkové nátěry.

Pro funkčnost technologie Activ´Air se doporučují nátěry co nejvíce prodyšné s co nejnižší hodnotou sd. Hodnota sd , neboli ekvivalentní difúzní tloušťka, charakterizuje těsnost materiálu. AirMal je velmi prodyšný. Jeho hodnota sd je 0,02 m. Je ředitelný čistou vodou a vyrábí se v barevných odstínech podle vzorníku WEBER color line. Tónování lze též provádět tónovacími barvami vhodnými pro disperzní nátěry. AirMal se prodává v 15 kg balení.

AirMal můžete koupit na eShopu Rigips.