Ano. V našich podmínkách se životnost domu počítá přibližně na sto let a tomuto požadavku by měla odpovídat i skladba veškerých komponentů, z nichž se dům skládá.

Platí to tedy nejen o materiálech pro střechu, oknech nebo zdivu, ale také o prvcích použitých v instalačních systémech.

Klíčovou roli v každém domě sehrává topná soustava. Jejím úkolem je dlouhodobě se starat o naši tepelnou pohodu v zimním a přechodném období.

Důležitý je proto výběr kvalitních deskových radiátorů. V uplynulém období měla naše redakce možnost navštívit rodinný dům, který je vytápěn plynovým kondenzačním kotlem Brotje a v místnostech jsou umístěny deskové radiátory značky Cosmo.

Jak nám sdělil majitel domu, pan Zdeněk, zatímco kotel vyměnil z důvodů snížení nákladů na vytápění, radiátory Cosmo ponechal. Dále říká: „ Měl jsem zde odborníka, který se dlouhá léta zabývá montáží topných systémů. Doporučil mi místo mého dosluhujícího a již poruchového kotle kondenzační kotel Brotje. Když jsem se ho ptal, zda-li nemám vyměnit i radiátory, podíval se na ně a řekl: „Rozhodně ne! Vždyť jsou jako nové!“. To mě samozřejmě potěšilo a dal jsem mu za pravdu. Za celých téměř 20 let, co jsou v provozu, s nimi nebyl jediný problém,“ dodává pan Zdeněk.

Zajímalo nás proto, co nabízí značka Cosmo případným zájemcům v současné době. Zjistili jsme, že toho skutečně není málo.  V její nabídce naleznete klasické deskové radiátory, moderní designová otopná tělesa, otopné žebříky do koupelen v řadě líbivých dezénů a samozřejmě dokonalém technickém provedení. Navíc veškeré koupelnové radiátory a ostatní otopná tělesa COSMO jsou nositeli znaku jakosti RAL, který deklaruje obzvlášť vysokou kvalitu výrobků ve srovnání mnoha jinými, podobnými produkty. Znak jakosti RAL dále představuje pro stavební odborníky, jako jsou architekti, projektanti a stavitelé tu nejvyšší kvalitu v oblasti zpracování a provozu.

Kvalita výrobků Cosmo je garantována a výrazně překračuje požadavky norem. Revoluční technologie středového připojení COSMO poskytuje až do poslední minuty optimální svobodu při plánování a rozhodování, čímž stanoví nová měřítka pro ostatní otopná tělesa. Otopná tělesa COSMO splňují četné mezinárodně uznávané kvalitativní normy, přičemž výrobní postupy veškerých výrobních míst jsou opatřeny certifikátem ISO. Kromě toho jsou údaje o kvalitě a výkonu deskových otopných těles COSMO průběžně kontrolovány a potvrzovány uznávanými evropskými institucemi, což poskytuje optimální záruku pro všechny deskové radiátory, otopné žebříky i jiná topná tělesa na mnoho let.

Pokud tedy hledáte moderní a spolehlivou topenářskou techniku pro Váš dům, pak vězte, že jste zde správně. Značka Cosmo  je bezesporu právě tím, co potřebujete.

Ivo Románek