Ti při plánování stavby pečlivě přemýšlí nejen nad samotnou dispozicí domu a jeho prostorovým řešením, ale také nad vhodným
materiálem pro každou konstrukci.

Mezi rozhodující z nich patří střecha. V našich klimatických podmínkách je tradičním a osvědčeným řešením šikmá střecha. A pokud se bavíme o šikmé střeše a přírodních materiálech, pak jednoznačný prim v tomto směru sehrávají pravé pálené střešní tašky značky Tondach. Ty jsou dnes vyráběny z výborné přírodní suroviny na nejmodernějších zpracovatelských linkách.

Donedávna tvořilo sortiment této společnosti celkem 16 druhů střešních tašek v mnoha barevných provedeních. V nedávné době k nim přibyla další elegantní taška s obchodním názvem Figaro 11. Je k dostání ve čtyřech typech provedení, klasická režná nebo opatřená engobami červenou, hnědou, popřípadě černou.

Figaro je hospodárná velkoplošná posuvná taška moderního tvaru.

Po položení vytváří klidnou rovnou hladkou strukturu střechy odlišující se od ostatních typů tašek. Drážky ve vertikálním i horizontálním směru zajišťují bezpečnou ochranu podstřeší i v náročných klimatických oblastech. Tyto vlastnosti umožňují jednoduché, kvalitní a bezpečné pokrytí střechy s posunem až o 45 mm.

V uplynulém období jsme se za touto taškou vypravili na severní Moravu, kde byl v jedné obci na Olomoucku nedávno dostavěn rozsáhlý nadčasový rodinný dům typu bungalov. Ten představuje svým pojetím skutečnou budoucnost rodinného bydlení, a to jak prostornou dispozicí, tak i výhradním
použitím přírodních materiálů.

 

Keramická střešní taška Tondach Figaro 11 v povrchové úpravě černou engobou a její nasazení na rodinném domě
Keramická střešní taška Tondach Figaro 11 v povrchové úpravě černou engobou a její nasazení na rodinném domě



Dům je postaven z cihelných bloků Porotherm a pro realizaci zastřešení byla použita právě taška Figaro 11 opatřená černou engobou.

Jak nám sdělila majitelka domu, masivní taška na střeše se jí nejen líbí, ale vzbuzuje v ní pocit naprosté bezpečnosti.

Dokonalou práci zde odvedla také pokrývačská firma. Při pohledu z ulice střecha architektonickému ztvárnění domu citlivě dominuje.

A co říci závěrem? Taška Figaro 11 je zhmotněním a naplněním představ všech stavebníků, kteří touží po moderním vzhledu, nevšední originalitě, nejvyšší možné ochraně, funkčnosti i dokonalém propojení s přírodou.

Nejlepším důkazem těchto slov je aplikace tašek Tondach Figaro 11 na funkcionalisticky koncipovaných městských rodinných domech i novostavbách horských chalup.

 

TONDACH Česká republika, s.r.o.
Bělotínská 722, 753 01 Hranice I-Město
Tel:. +420 581 673 111, fax: +420 581 673 343
info@tondach.cz , www.tondach.cz