Ano, pokud přijdou mrazy, existuje nebezpečí zamrznutí a následného prasknutí armatury, příp. poškození objektu.Existuje však řešení, které uvítají i zapomnětlivci, a jež dodá klidu a pohodlí. Tím je venkovní ventil od německého výrobce armatur Schell s názvem „Polar“. Česky se nazývá nezámrzný či mrazu odolný. Je vhodný pro všechna řešení ventilů kolem domu, chalupy či jiných budov a jeho výhodou je, že slouží k celoročnímu odběru vody, aniž by se poškodil, tedy prasknul v mrazu.

Voda se občas hodí i v zimních měsících, kdy ji lze použít například pro omytí nejen dětských holínek po dovádění venku. Je třeba nanosit dřevo do domu či opravit něco na autě a bylo by fajn si okamžitě umýt ruce. S nezámrzným ventilem Schell je to možné. Umožňuje to inteligentní přivzdušnění ventilu: systém nuceného přisávání vzduchu do armatury zcela automaticky vyprázdní ventil a zajistí úplný odtok vody po každém jejím puštění. Jde o inovativní řešení, které značně snižuje náklady na údržbu armatury. Stačí pouze jednoduše vytáhnout vřeteno.Tento revoluční výrobek „Made in Germany“ splňuje, stejně jako ostatní produkty Schell, přísné normy nejen Evropské unie, ale také požadavky domácího Německého svazu plynařů a instalatérů, který je vyhlášený svou přísností a velmi dbá na bezpečnost.„Vysoce kvalitní dílenské zpracování ventilu doplňují i další vylepšení. U tohoto nezámrzného ventilu Schell se nepoužívá běžné ploché těsnění, ale speciální těsnící O-kroužky, které zaručují značně delší životnost zařízení,“ vysvětluje obchodní zástupce Schell pro Českou republiku Aleš Řezáč a doplňuje: „Samozřejmostí u výrobků Schell je vysoká kvalita užitých materiálů, Polar je vyroben z certifikované hygienicky nezávadné mosazi s chromovaným povrchem.“Mrazu odolný ventil „Polar“ od Schellu se dodává ve dvou provedeních se dvěma stavebními délkami a je tím vhodný jak pro nové budovy, tak se dá použít i pro starší objekty s rozdílnou tloušťkou zdi. Obě sady jsou k dispozici se dvěma rukojetěmi: pohledovou Comfort nebo s nástrčným klíčem pro zabezpečené ovládání. Jako příslušenství lze objednat i bezpečnostní uzamykatelnou rukojeť Secur na klíček. Tento bezpečnostní ventil „Polar“ se hodí např. do míst, kde existuje nebezpečí „černého“ odběru vody.

Technické informaceVenkovní nezámrzný ventil Schell Polar II Setn Nezámrzný ventil délky 500 mm od přední hrany zdiva (fasády), podle tloušťky stěny lze zkracovat na rozměry 200 – 500 mm.n Nucené přivzdušnění pro automatické vyprázdnění armatury při každém uzavření. n Horní část je na nástrčný klíč nebo rukojeť Comfort, zpětná klapka, rozeta na stěnu s připevňovacím materiálem, připoj: ½“ vnější závit, povrch: matný chrom, stěnová průchodka s izolační chráničkou, k zabudování do stěny, montážní pomůcky pro případné zkrácení, průměr vrtaného otvoru: Ø 38 mm, materiál: mosaz DIN EN, třída hlučnosti: II. Objednací číslo: 03 997 03 99.n Cena 2 480,50 Kč vč. DPH