Tvárnice Thermoblock spolu s tvárnicemi Greenblock tvoří ucelený a cenově dostupný program H+H určený pro energeticky úsporné stavby. Nová tvárnice Thermoblock bude odborné i laické veřejnosti poprvé představena v rámci mezinárodního stavebního veletrhu ForArch, který se koná ve dnech 21.-25.9.2010 na výstavišti v Praze - Letňanech.

Tvárnice s obchodním názvem „Přesná tvárnice H+H Thermoblock“ je určena pro zdivo, kde jsou kladeny nejvyšší nároky na úspory energie. Tepelná izolace je součástí výrobku a je vlepena přímo mezi dvě pórobetonové tvárnice. Při stavbě tak odpadá dodatečné zateplování, oba technologické kroky jsou provedeny v jednom čase. Zdivo z tvárnic Thermoblock je v porovnání s dodatečně zateplovaným zdivem mechanicky odolnější proti poškození. Nový Thermoblock se bude vyrábět v provedení – na vnější straně přesná příčkovka P2 500  600/125/250 mm, vložená izolace Kingspan Kooltherm K5, tloušťka 100 mm s koeficientem lambda 0,021, na vnitřní straně tvárnice P2 400 PDK 600/200/250, celková tloušťka tvárnice je 425 mm a koeficient U = 0,13. Tyto parametry umožňují realizaci pasivních staveb. Roční tepelné ztráty prostupem zdmi jsou u pasivního rodinného domu z tvárnic Thermoblock v porovnání se stavbami v běžném standardu poloviční. V prodejním sortimentu H+H Česká republika bude Thermoblock od listopadu 2010.
První letošní novinkou byla ­tvárnice s obchodním názvem „Přes­ná tvárnice H+H Greenblock“, která je také určena pro zdivo s vysokou hodnotou tepelného odporu, které není nutné dodatečně zateplovat. Greenblock se vyrábí ve dvou provedeních, přesná tvárnice P2 350 PDK 600/375/250 a přesná hladká tvárnice 300/500/250, obě s hodnotou lambda 0,09. Tyto parametry umožňují realizaci nízkoenergetických a pasivních staveb. Greenblock je v České republice v prodeji od poloviny dubna letošního roku.

Oba produkty rozšiřují výrobkovou řadu Exclusive z bílého porobetonu. Práce s tvárnicemi Thermoblock a Greenblock je technicky nenáročná, jsou určeny k přesnému zdění na tenké maltové lože. Hrubá stavba z porobetonu H+H má výborné vlastnosti. Je úsporná – použitím tvárnic H+H se minimalizují náklady na vytápění, díky přesnějšímu zdivu se snižuje spotřeba materiálu na povrchové úpravy, vhledem k nízké pracnosti zdění je výstavba rychlejší a s úchopovou kapsou u provedení PDK (pero, drážka, kapsa) je s nimi jednoduchá manipulace. Nezanedbatelnou výhodou porobetonu je jeho nehořlavost a ekologická nezávadnost.

Stavět s lehkostí

Společnost H+H Česká republika patří k největším výrobcům pórobetonových stavebních systémů v ČR. Je součástí nadnárodní skupiny H+H International se sídlem v Dánsku, která je s produkcí 3 mil. m3 ročně druhým největším výrobcem porobetonu v rámci Evropy a v současné době má zastoupení ve více než 15 zemích Evropy. Firma začala působit v ČR v roce 2006, kdy převzala jednoho z tradičních českých výrobců pórobetonu. Výrobní závod H+H Česká republika v Mostě – Kopistech patří k nejmodernějším výrobním závodům na výrobu pórobetonu ve střední ­Evropě.

V rámci dvou produktových řad Exclusive a Classic vyrábí a dodává přesné tvárnice, příčkovky,  U-profily a překlady. Od letošního roku je sortiment H+H rozšířen o tvárnice Greenblock a Thermoblock určené pro energeticky úsporné a pasivní stavby.

Skandinávská kvalita za české ceny

V letošním roce jsme pro své zákazníky připravili speciální podzimní akci se slevami, které mohou zákazníci získat, pokud si v období od 2. září do 25. října 2010 objednají materiál H+H na realizaci stavby. Nejvyšší slevy se vztahují na objednávky obvodového zdiva P2-400. Termín vývozu zboží s akční slevou byl stanoven do 31. října 2010. Akční sleva je určena pouze k uceleným kamionovým dodávkám a podmíněna místem dodání na adresu stavby. Akční slevu nelze kombinovat s již poskytnutými slevami. Již přiznané objektové slevy budou v době akce vyexpedovány s akční slevou, není nutné je měnit či rušit. Výši slevy na ostatní sortiment Vám ochotně sdělí naši obchodní partneři.

Získejte tvárnice až na polovinu RD

Přijďte nás navštívit na veletrh ForArch, stánek č. 1B12. Tým expertů z H+H vám představí kompletní stavební program z pórobetonu pro hrubou stavbu. I v letošním roce jsme pro návštěvníky veletrhu připravili atraktivní soutěž, kde hlavní cenou jsou tvárnice dle vlastního výběru až do objemu 1 kamionu. Pokud navštívíte v průběhu ForArchu stánek společnosti H+H Česká republika a vyplníte krátký dotazník, budete automaticky zařazeni do slosování o hlavní cenu a 13 cen vedlejších. Hlavní cenu získá výherce v případě, že do konce března 2011 nakoupí stavební materiál ze sortimentu H+H. Stejné množství materiálu dostane zdarma, a to až do výše 1 kamionu. Akce se vztahuje na jeden nákup a podrobnější podmínky najdete na webových stránkách www.hplush.cz. Bude nám potěšením podpořit budování vašeho domova.

Těšíme se na setkání s vámi!
_________________________________________________________________________________________________

H+H Česká republika s.r.o.
Růžodol 1, 434 01 Most - Kopisty, www.HplusH.cz