Miroslav Kratochvíl nastoupil do společnosti Lafarge Cement, a.s. v roce 2013 na pozici obchodního ředitele a své manažerské schopnosti prokázal při vedení útvaru obchodu, marketingu a logistiky, který vedl dosud. Pod jeho vedením se na trh vrátila tradiční značka Český Čížkovický cement. Před nástupem do společnosti působil osm let v různých manažerských pozicích v oboru stavebních materiálů s odpovědností za obchodní aktivity v České republice, Polsku, Maďarsku a na Slovensku.

Kratochvíl navazuje na práci svého předchůdce João Paulo Pereiry da Silva, který se rozhodl pokračovat ve své kariéře mimo skupinu LafargeHolcim. Nový generální ředitel je zodpovědný za lokální finanční výsledky, rozvoj trhu a podnikání. Zároveň je garantem maximální spolupráce se všemi dceřinými společnostmi skupiny LafargeHolcim.

Miroslavu Kratochvílovi je 47 let, je ženatý a má tři děti. Ve volném čase se věnuje volejbalu na závodní bázi, což přispívá k jeho zdatné fyzické i psychické kondici.

Čížkovická cementárna je od roku 2010 součástí klastru zemí LafargeHolcim Central Europe, kterou tvoří kromě České republiky také Maďarsko, Rakousko, Slovensko, Chorvatsko a Slovinsko. Manažeři jednotlivých zemí jsou přímo podřízeni rovněž novému generálnímu řediteli tohoto klastru, panu Bertholdu Krenovi, který sídlí ve Vídni.