Zákazníkům nabízíme řešení „od A až do Z“ tj. klasické ocelové zárubně pro zdění, přesné zdění a sádrokarton, ale i speciální dvourámové pro montáž do hotových otvorů, protipožární, nerezové, hliníkové, lakované práškovou barvou apod…

Kde mají dnes ocelové zárubně své využití?

Ocelové dveřní zárubně ZAKO® mají v dnešní době stále své místo – ať už je to privátní použití pro vchodové či interiérové dveře bytových jednotek, garáže, sklepy, požární a únikové prostory či použití ve veřejném sektoru jako jsou školy, školky, nemocnice a další zdravotnická zařízení, úřady, obchodní centra, sportovní centra a další místa.
Nenahraditelné jsou samozřejmě v provedení pro bezpečnostní vchodové dveře do bytů a domů a protipožární uzávěry např. do kotelen a dalších prostor s nutností oddělení případného požáru, kde plně spolupracujeme s největšími výrobci dveřních křídel nejen v ČR, ale i zahraničí.

 

Ocelové dveřní zárubně ZAKO



Jaké jsou hlavní výhody ocelových dveřních zárubní ZAKO®?

Jednoznačnými argumenty pro použití ocelové zárubně ZAKO® jsou příznivá cena, vysoká kvalita, trvanlivost a odolnost materiálu, všestranné použití, různé typy provedení, možnost volby povrchové úpravy dle vzorníku RAL, jednoduchá instalace a montáž, dostupnost na skladu u výrobce či našich prodejnách stavebních materiálů, záruka, servis a profesionální technická podpora.

Jaké provedení ocelové zárubně je dnes standardem?

Evropským standardem za českou cenu jsou v současné době ocelové zárubně ZAKO®, které mají v základním provedení zárubně drážku pro těsnění, PVC těsnění a 3 ks seřiditelných kapsových závěsů již v ceně zárubně. Tento produkt je v současné době nejzajímavějším a nejžádanějším produktem v naší řadě. Tyto zárubně již mají připravenou drážku pro jednoduché vložení a umístění těsnění z PVC nebo silikonu pro tlumení prostupu hluku, vzduchu či prachu, které také zamezuje hlučnému zavírání dveří či samovolnému pohybu křídla v zárubni při průvanu.

Nejsou tyto zárubně drahé vzhledem ke svým výborným užitným vlastnostem?

Od dubna letošního roku jsou tyto zárubně vyráběny automatizovaně jako standard a pro podporu rozhodnutí zákazníka koupit tento typ zárubně ZAKO® byla jejich cena upravena tak zásadně, že rozdíl je pouze cca 200 Kč oproti obyčejné zárubni na trhu, ale v této ceně je již šedé PVC těsnění pro celý obvod zárubně a 3 ks jednoduše (klíčem imbus) nastavitelného kapsového závěsu (pantu) pro lehké seřízení dveřního křídla bez nutnosti vysazování a nasazování. Cílem podpory prodeje ocelové dveřní zárubně ZAKO® s drážkou a těsněním je umožnit českému zákazníkovi získat kvalitní výrobek evropského standardu za přijatelnou cenu a to právě v síti našich profesionálních prodejen stavebních materiálů.

Jakou další novinku pro současné moderní stavby můžete v sortimentu ocelových zárubní ZAKO® nabídnout a doporučit?

Velmi zásadní a žádanou řadou produktů ­ZAKO® jsou ocelové obložkové dvourámové zárubně, které jsou určené pro instalaci do hotových místností a otvorů, kdy jsou finálně dokončené povrchy stěn i podlahy. Tyto zárubně jsou jedním z nejžádanějších typů v současném „stylu“ výstavby pro jejich všestranné použití a jednoduchou a hlavně čistou montáž a zároveň jsou velmi kvalitní náhradou pro dřevěné obložky tam, kde dřevo a jeho imitaci nechceme či nemůžeme použít.
Všechny zárubně ZAKO® můžeme zákazníkovi dodat i v barevném provedení povrchovou úpravu práškovou vypalovanou barvou – tzv. komaxit v odstínech dle vzorníku RAL.

Velký a pochopitelný trend současných staveb je energetičnost a ekonomika. Mají ocelové zárubně ZAKO® i zde svého zástupce?

Kromě již zmiňovaných výhod jako jsou cenová dostupnost, odolnost, kvalita, jednoduchost montáže a variabilita typů, mají zárubně ZAKO® svého zástupce i v moderních trendech. Jedná se o ventilační ocelovou zárubeň ZAKO® pro nízkoenergetické domy a domy s rekuperací. Jedná se o provedení zárubně s ventilačními otvory v profilu zárubně, které umožňují proudění vzduchu a tím eliminují potřebu mezery u podlahy mezi dveřmi a podlahou či otvory ve zdech. Zárubní tak proudí pouze vzduch a nikoliv hluk a zvuk. Tyto zárubně byly vyvinuty ve spolupráci s architektem těchto domů panem Ing. Arch. Tachecím.
Všechny ocelové zárubně ZAKO® jsou samozřejmě zkoušeny zkušebními ústavy ČR a opatřeny potřebnými certifikáty.

Více informací se dozvíte na www.ocelovezarubne.cz nebo na www.mpl.cz.