Porteo

Elektromechanický dveřní asistent s provozem Low Energy (nízkoenergetickým) dle DIN 18650 - nevyžaduje montáž bezpečnostních senzorů, protože dveře se otvírají a zavírají malou silou a při nárazu na překážku se zastaví.
Porteo představuje nový komfortní způsob automatického ovládání dveří bez námahy, je vhodný pro vnitřní dveře, vyznačuje se maximální jednoduchostí, nehlučným provozem a elegantní konstrukcí DORMA Contur Design, stejně jako mnoho dalších výrobků naší společnost. Jednoduchá montáž „Plug&Go” – zasuň a jdi, umožňuje snadnou a rychlou montáž pro všechny 4 možné druhy montáže na dveře.

Porteo lze nastavit na několik provozních režimů:
-    Push&Go - pootevřeme-li dveře o 3°, spustí se automatické otvírání dveří do předem nastavené polohy, po přednastavené době otevření se dveře automaticky zavřou.
-    PowerMotion – dveře jsou ovládány tlačítkem, nebo různými typy dálkových ovladačů, kterými se vyšle impuls k otevření dveří. K tomuto provoznímu režimu musíme mít dveře vybaveny elektrickým dveřním otvíračem, který uvolní střelku zámku.
-    PermanentOpen – dveře se otevřou a zůstanou trvale otevřeny dokud dalším impulsem nedáme pokyn k zavření dveří
-    PowerLess – otvírání dveří rukou bez vynaložení síly (dveře nekladou žádný odpor), uzavření dveří je provedeno automaticky po přednastavené době otevření.
Porteo lze použít pro dveře do šířky 1100 mm a hmotnosti 80 kg. Porteo je vhodný jak pro dřevěné, tak skleněné nebo rámové dveře.

XS-Cylinder

DORMA XS-Cylinder je univerzálně použitelná uzamykací jednotka, která je složena ze čtecího modulu, adaptéru cylindrické vložky a mechanické hlavice. Čtecí elektronika včetně napájecícih baterií je uložena ve čtecí jednotce. XS-Cylinder umožňuje až 30 000 spínacích cyklů na jednu sadu baterií, maximální životnost baterií je 10 let. XS – Cylinder má tu výhodu, že je ho možné použít nejen v nových objektech, ale i do stávajících dveří bez nutnosti nákladů na dodatečnou kabeláž.
Instalace se provede jednoduchou výměnou stávající cylindrické vložky za komponenty XS. XS – Cylinder pracuje v módu Standby téměř bez proudu. Aktivace je automatická přiblížením různých transpondérů jako jsou ISO-karty, přívěsky, hodinky apod. nebo otočením čtecího modulu. Zaznamená-li systém XS požadavek na otevření dveří, prověří jeho požadavek, systém se sepne a zámek lze odemknout, nebo uzamknout. XS – Cylinder má tu výhodu, že v případě ztráty karty stačí systém pouze přeprogramovat, nemusíme měnit vložku, jako při ztrátě klíče.

Typ DORMA XS Cylinder MasterCard (MC):
Zavírací systém MC je určen pro menší jednotky s možností až 99 oprávnění ovládání jedněch dveří. Tento systém je velmi jednoduchý a nepotřebujeme k němu žádný programátor, software apod. Systém je samoučící, prostřednictvím karty MasterCard uvedeme čtecí modul do programovacího módu a následně postupně podržíme před čtecím modulem všechny karty, pro které chceme naprogramovat oprávnění vstupu, čtecí modul si tyto karty zapamatuje.
Po naprogramování lze kartou opravňující ke vstupu aktivovat všechny dveře, ke kterým je určena. Karta rovněž umožňuje nastavit XS Cylinder do režimu trvalého sepnutí.
Typ DORMA XS Cylinder offline je další pokročilejší stupeň, kterým reagujeme na změněné požadavky zákazníka (větší počet dveří, požadavky na skupinové členění dveří, časový kalendář přístupů apod.). Předcházející systém lze vždy na tento systém povýšit. K naprogramování potřebujeme již PDA (personál digital assistant), případně PC a příslušný software.

Dveřní kování DORMA Premium

Toto kování je dle EN 1906 certifikováno ve třídě 4, cílovou skupinou použití jsou objekty s neomezeným přístupem veřejnosti, maximálním provozním zatížením nebo objekty vybavené těžkými a rozměrnými dveřmi.
V důsledku použití nejnáročnějších brousících technik se podařilo dát povrchům z ušlechtilé oceli a hliníku mimořádně jemnou strukturu, označenou u produktové řady Premium názvem Satino. S označením Satino přinášíme nejvyšší jakost a kvalitu povrchu kování. Povrchová úprava Satino kvalitu nejen zviditelňuje, ale umožňuje si na ni také „sáhnout a cítit ji“. Premium představuje špičku v oboru nejen vzhledem k povrchové úpravě, ale i díky sériově dodávaným vratným pružinám pro kování na dřevěná i rámová dveřní křídla, systém ­Click&Go výrazně snižuje riziko poškození a výrazně šetří čas a upevnění kování skrz dveřní křídlo umožňuje perfektní uložení kliky. 40 designů kliky pro dřevěná a 36 pro rámová dveřní křídla uspokojí každého zákazníka.

Mobilní dělící příčky DORMA GLAS

Mobilní dělící příčky DORMA MOVEO se staly nepostradatelnou součástí konferenčních prostor mnohých hotelů a konferenčních center. Tento nový systém umožňuje akustické dělení místností přičemž stěnové prvky jsou průhledné. Spojili jsme dosud dva protichůdné nároky, jako je průhlednost stěn a současně tlumení zvuku až do hodnoty 50 dB. Dojem z interiéru je velmi příjemný, neprůhledné a stísněné prostory patří již minulosti. Prvky obou systémů MOVEO a MOVEO Glas lze vzájemně kombinovat. Pokud vyžadujete ochranu proti nadměrnému světlu, zastínění apod., lze zabudovat elektricky ovládané žaluzie. MOVEO Glas pracuje na stejném principu jako MOVEO, systém ComforTronic řídí elektrické zasunutí a vysunutí těsnících lišt.