Vývojový a výrobní program firmy je tradičně zaměřen na přisazená stropní a nástěnná svítidla s ručně vyráběným, třívrstvým opálovým sklem Triplex opál. Tuto skupinu nyní rozšiřují dvě serie opálových svítidel s názvy CRATER (obr.1) a DRACO (obr.2). Každou řadu tvoří 5 velikostí osvětlovacích těles se stejným designem, největší průměr svítidla je pak 500 mm.
Znovu je v každém  svítidle nabídnuta široká škála světelných zdrojů. Nabízí se i možnost doplnit svítidlo dekorativním doplňkem z lakované nebo nerezové oceli.
Poprvé byly tyto novinky představeny na prvním ročníku výstavy „Světlo v architektuře“ v pražské Galerii Mánes. Na této výstavě získala svítidla DRACO 3. místo v soutěži pořádané v rámci výstavy za univerzální, jednoduchý a účelný design a za využití tradičního materiálu.
Nový design opálových svítidel zaujal i návštěvníky mezinárodního veletrhu „Light & building“ ve Frankfurtu nad Mohanem a Elektrotechnického veletrhu „Amper“ v Praze.
Návštěvníky výstav z řad obchodníků, investorů, architektů, projektantů i koncových zákazníků zaujala kromě opálových svítidel i další novinka – závěsné svítidlo VELA (obr. 3).
Svítidlo je tvořené lankovým závěsem v různém materiálovém provedení a osvětlovacím tělesem - koulí o průměru 500 mm, která je složena ze dvou neprůhledně oddělených polokoulí z PMMA. Každá ze dvou částí koule je zvlášť ovládána vypínačem, popř. může být každá polovina analogově či digitálně stmívána. Svítidlo tedy umožňuje osvětlovat interiér jen nepřímo nebo jen přímo a samozřejmě i celou plochou. Tato vlastnost umožní uživateli nastavit ideální světelnou pohodu při relaxaci nebo naopak co nejvyšší intenzitu osvětlení, třeba pro pracovní činnosti.
Veškeré nové i původní výrobky jsou obsaženy v tištěném katalogu pro roky 2010/11.
V novém katalogu nechybí ani přehled použití nových úsporných zdrojů pro objímku E27 (kompaktních zářivek, halogenových žárovek), které postupně nahrazují klasické žárovkové zdroje.
Celý výrobní program lze shlédnou i na nových webových stránkách www.osmont.cz.