Součástí transakce je převod podniků společnosti Volvo CE zabývajících se výrobou finišerů ve městech Linyi (Čína) a Bangalore (Indie), jakož i závodu ABG společnosti Volvo CE v Hamelnu (Německo). Finišery a lišty ABG se budou nadále vyrábět v závodě v Hameln. V blízké budoucnosti budou zdrojem také naše výrobní závody v Mehsaně (Indie); a Suzhou (Čína).

Společnost Ammann využije své znalosti v oboru a vztahy se zákazníky k řízení vývoje finišerů a ABG sídlící ve městě Hameln (Německo) se stane centrem excelence pro výrobu a vývoj finišerů v rámci skupiny.

Společnost ABG (Hameln), která byla původně založena v roce 1945 jako opravna stavebních strojů, se vyvinula v jednu z celosvětově nejuznávanějších značek pro pokládku asfaltových směsí. Společnost ABG nedávno na veletrhu INTERMAT 2024 v Paříži představila nový elektrický finišer, který představuje neustálé inovace.

Společnost Ammann si ponechá respektované jméno ABG. "Značka ABG je v oboru synonymem kvality a dokonale se shoduje s historií společnosti Ammann v oblasti podkládky asfaltu," řekl Bernd Holz, výkonný viceprezident společnosti Ammann.

Nabídka produktů je široká. Například kompaktní pásový finišer Ammann ABG 2820 vyniká v úzkých ulicích a při opravách silnic. Se základní šířkou pokládky 1,5 m obsahuje pokročilé technologické prvky srovnatelné s většími modely.

Na druhém konci spektra je finišer Ammann ABG 8820, který se může pochlubit šířkou pokládky až 13 metrů, velkým zásobníkem a výkonným motorem. Je ideální pro náročné projekty, jako jsou letiště a dálnice.

"Kromě nejmenších a největších finišerů máme několik dalších modelů, které splňují jedinečné potřeby každého zákazníka," řekl Holz.

Například oblíbený pásový finišer Ammann ABG 6820 nabízí efektivitu s šířkou 2,5 metru a potenciálem pokládky 700 tun za hodinu. Je vybaven pokročilým systémem řízení (EPM3, Electronic Paver Management) a uživatelsky přívětivým ovládáním pro zajištění výkonu.

ABG 4820


Všechny finišery Ammann ABG jsou uznávány pro svou pokročilou technologii, snadnou obsluhu, spolehlivost a kvalitu. Jsou navrženy tak, aby minimalizovaly spotřebu paliva, snižovaly emise a pracovaly tiše. K dispozici jsou jak pásové, tak kolové modely.

Finišerové lišty ABG jsou také klíčovým rozlišovacím prvkem – a to po celou téměř 80letou historii společnosti. "Tyto lišty neustále zvyšovaly laťku v asfaltérském průmyslu a tato tradice trvá dodnes," řekl Holz.

Společnost ABG dodala první hydraulicky nastavitelný lištu s vysokým výkonem zhutnění na světovém trhu. Mezi nejnovější pokroky patří systém vyhřívání lišty e+, který dokáže ušetřit 30 minut času potřebného k zahřátí při každé směně a zároveň snižuje emise CO2 .

Dnešní lišty jsou vybaveny jednoduchým nebo dvojitým tamperem, volitelnými hydraulicky ovládanými koncovými branami, pokročilým systémem rychlospojky pro snadné rozšíření a možností speciálních profilů. Technologie dvojitého tamperu poskytuje o 5-7 % vyšší stupeň zhutnění a může dosáhnout až 98% Marshallovy hustoty.

Základní šířky finišerových lišt Ammann ABG začínají na 1,5 metru a maximální šířky největších strojů dosahují 13 metrů. K dispozici jsou jak pevné, tak variabilní lišty.

Pevné lišty, které jsou známé svými výkony na různých projektech po celém světě, jsou vybaveny elektrickým ohřevem a nabízejí šířku pokládky od 2,5 do 13 metrů. Jsou vhodné pro různé materiály, včetně asfaltu, válcovaného betonu, tříděných minerálních směsí a železničního štěrku.

Finišerové lišty Variomatic mohou pokládat v šířce až 10 metrů a jsou dodávány s řadou systémů hutnění. Jsou přizpůsobitelné různým typům projektů, od studených směsí po horké směsi a speciální profily. Elektricky vyhřívané lišty Variomatic lze snadno rozšířit na více než dvojnásobek jejich základní šířky.

Finišery a široký sortiment lehké a těžké hutnící techniky je k dispozici v rozsáhlé síti prodejců společnosti Ammann.